MEDITERANSKO PRVENSTVO Hrvatski kadeti danas ostvarili dvije pobjede, svoj obol dao i Tin Herceg

| 22.2.2022. u 18:04h | Objavljeno u Sport

Danas, drugog dana natjecanja na Mediteranskom prvenstvu u Ankari, hrvatska muška kadetska reprezentacija, kojoj je na golu Tin Herceg,član GRK Varaždina 1930, koji je ponikao u redovima RK Varaždin, imala je na rasporedu dva susreta na rasporedu i u oba slavila, prenosi portal HRS-a.

U ranim prijepodnevnim sati svladan je Kuvajt 31:17, a poslijepodne je izborena minimalna pobjeda protiv Egipta 22:21.

Ali, bez obzira na dvije pobjede nismo dobili maksimalnih deset poena. Naime, protiv Kuvajta je naša reprezentacija dobila obje trećine i zaradila pet bodova, ali s Egiptom su dvije trećine završene neodlučeno, a pravila kažu da u tom slučaju svaka reprezentacija dobiva po pola poena.

Bez obzira na to, Hrvatska je pri vrhu poretka i na dobrom putu da se nađe među četiri najbolje reprezentacije koje će odlučivati o medaljama.

U susretu s Kuvajtom naša reprezentacija je dobila sve tri dionice i to rezultatom: 8:4, 12:4, i 11:9. Izbornik Matej Mišković dao je praktički svakom igraču ponešto minuta, tako da smo čak 12 igrača imali među strijelcima. Najefikasniji je bio Mihovil Kozić, pet je dao Fran Zovak, a četiri je Toni Živković.

Protiv Egipta se očekivano vodila velika borba, jer ta reprezentacija ima sjajne mlade igrače i strahovito mnogo ulaže u njih. Hrvatska je prvu trećinu dobila 8:7, u drugoj je bilo 7:7, baš kao i u trećoj.

Tako je s ukupnih 22:21 slavila naša reprezentacija i za to dobila 4 boda. Egiptu je pripao jedan bod, tako da su pokvarili svoj stopostotni učinak koji su imali do susreta s Hrvatskom.

S osam pogodaka naš prvi topnik bio je Nikola Ivanković. Četiri su djelo Gabrijela Bartolića, a tri je dao Tian Borovec.

Hrvatsku sutra ponovno čekaju dva susreta. U 10.15 po turskom, odnosno u 08.15 sati po hrvatskom vremenu igraju protiv Rumunjske, a u 19.15 po lokalnom, odnosno 17.15 po hrvatskom vremenu susret protiv Grčke.