Matija Meštrić (drugi s lijeva) osvojio 90 bodova i podigao se na međunarodnoj UCI ljestvici Foto: BK Maraton Kreidler

Matija Meštrić postao viceprvak u Elite kategoriji

| 19.7.2016. u 18:43h | Objavljeno u Sport

U Karlovcu je vožena brdska biciklistička utrka za nacionalno prvenstvo u olimpijskoj kategoriji MTB XCO gdje je Biciklistički klub Maraton Kreidler iz Novog Marofa ostvario odlične rezultate.

U najjačoj Elite kategoriji, Matija Meštrić je postao viceprvak države iza Filipa Turka (BBK Šišmiš). Ovim rezultatom Matija je dobio novih 90 UCI bodova što je do sada najveći uspjeh kluba i radi napredak od 600 mjesta na međunarodnoj UCI ljestvici te ulazi u prvih 400 Elite vozača na svijetu.

Josip Meštrić u kategoriji juniora postaje državni prvak te uz titulu prvaka osvaja 20 UCI bodova te ulazi u prvih 80 juniora na svijetu. U kategoriji mlađih juniora Stjepan Hunjak osvaja drugo, a Timotej Kocen treće mjesto. Uz osvojene medalje, Stjepan i Timotej su stekli uvjete za kategorizaciju prema kriterijima Hrvatskog olimpijskog odbora.

U konkurenciju mlađih juniorki, Lauri Horvat je medalje izmakla za pola minute te je osvojila četvrto mjesto na državnom prvenstvu. U konkurenciji Sport, Ivan Ružman osvaja prvo, a Dragan Mihalec četvrto mjesto. U konkurenciji Veterana A, Branimir Šafran osvaja peto mjesto.

-Odlični rezultati s državnog prvenstva, potvrda su kvalitetnog i sustavnog rada ovih mladih sportaša, koje stvaramo godinama. Ovo je najveći uspjeh kluba, a i moj osobno kako trener. Do sad smo se dokazivali u mlađim uzrasnim kategorijama, gdje smo već imali državne prvake, ali uzeti medalju u najjačoj Elite kategoriji i to s domaćim vozačem Matijom koji ima samo 19 godina, to je nešto posebno. Moramo zahvaliti našim sponzorima Sportskoj zajednici Grada Novog Marofa, Gradu Novom Marof, Trgovini „Beciklin“ na vrhunskim Kreidler biciklima, Bolnici Sveta Katarina iz Zaboka, KnaufInstalation te mnogim drugima koji nas podržavaju i prate naš rad - rekao je Branimir Štimec, trener BK Maraton Kreidlera.