Matija Meštrić obranio titulu prvaka koju je osvojio i 2017. godine Foto: Damijanić Photography

Matija Meštrić osvojio naslov, Ania Žufić druga na nacionalnom prvenstvu u ciklokrosu

| 17.1.2018. u 11:30h | Objavljeno u Sport

Na nacionalnom prvenstvu u ciklokrosu u Puli, kod turističkog naselja Verudela, koje se održalo u nedjelju 14. siječnja, okupilo se 93 natjecatelja i natjecateljica, a odlične rezultate su ubilježili članovi BK Maraton Beciklina iz Novog Marofa, dok je pobjedu je u najjačoj kategoriji Elite uzeo Matija Meštrić, čime je obranio titulu koju je osvojio prošle godine.

Meštrić je bio najbrži na stazi duljine 2.2 kilometra (8 krugova) i 50 metara visinske razlike s vremenom 1:00:20, dok je prvi pratitelj Marko Vujević (BGK Tuškanac) zaostao za minutu i 34 sekunde. Osim Matije, u kategoriji Elite je nastupio i mlađi brat Josip Meštrić ,koji je osvojio 4. mjesto te ostvario vrijeme 1:02:46.

U kategoriji Elite žena, Ania Žufić je osvojila sjajno drugo mjesto s vremenom 47:14, a za pobjednicom Majom Perinović je zaostala 33 sekunde (46.41). Sjajne rezultate su ostvarili i veterani u kategoriji veterana A gdje je Velimir Čonkaš osvojio 1., a Dragan Mihalec je osvojio 4. mjesto. U kategoriji juniora, Mirko Budimlić je osvojio 5. mjesto, a David Hublin Ivanušić je ostvario 8. mjesto u U-13 kategoriji.

Na nacionalnom prvenstvu u ciklokrosu su također nastupili i članovi varaždinske BD Sloge. Marin Španić je ostvario 10. mjesto u kategoriji juniora, Oto Šimek je bio 5. u kategoriji U-15, a u toj istoj kategoriji Karlo Keretić je diskvalificiran, dok Nikola Mavrić nije završio utrku.