Matija Kunštek iz Varaždina na Challenge Touru u Rijeci osvojio treće mjesto u Inlineu Foto: Marin Stupar

Matija Kunštek iz Varaždina na Challenge Touru u Rijeci osvojio treće mjesto u Inlineu

Varaždinske vijesti | 25.5.2021. u 13:47h | Objavljeno u Sport

Varaždin će 21. kolovoza biti domaćin završnice Challenge Toura

Rijeka i ekstremni sportovi, barem kad je u pitanju Challenge Tour, vole se od 2019., a svake godine razina napetosti, zabave, uzbuđenja i nepredvidivosti koju natjecanje nosi sve je veća. Potvrdilo je to i natjecanje u disciplinama Inline, Skate i BMX koje se održalo u Rijeci, na Krnjevu gdje su se okupili najbolji domaći ekstremni sportaši i pokazali svoje vještine, što je i njima poslužilo kao svojevrsna proba za 22. Pannonian Challenge, na svjetskoj razini priznati festival ekstremnog sporta i urbane kulture, koji će se od 11. do 15. kolovoza održati u Osijeku, dok će Varaždin 21. kolovoza biti domaćin završnice Challenge Touru.

Natjecanje u Rijeci održano je u skladu s epidemiološkim mjerama, a sportaši željni natjecanja nošeni upravo tom motivacijom su u skate parku dali i posljednji atom snage pokazujući zadivljujuće trikove. Oni najbolji kući su otišli s bogatim nagradama, a najuspješniji u prvoj disciplini koja je održana jučer – Inlineu – bio je Sven Buršić iz Umaga. Nešto lošiji, ali i dalje dovoljno fantastičan da zasluži drugo mjesto bio je Zagrepčanin Tin Hadžiomerspahić, dok se s trećom pozicijom može pohvaliti Matija Kunštek iz Varaždina.

Odličnu predstavu za publiku priredili su skateri u čijim redovima je najviše razloga za zadovoljstvo imao prvoplasirani Bruno Vranić iz Slavonskog Broda. Na drugo mjesto smjestio se Riječanin Dino Perović, a svoju poziciju među TOP 3 našao je i Domagoj Gudac iz Novske.

Uvijek itekako zabavnim BMX contestom zaključeno je natjecanje u kojem je prvo mjesto osvojio Fran Zeman iz Bjelovara. Sjajne trikove pokazao je Kristian Gergeta iz Poreča te tako osvojio drugo mjesto, a vrlo dobar je bio i trećeplasirani Luka Bošnjak iz Koprivnice.