Mateo Žugec ostvario normu za nastup na Svjetskom kupu u Egiptu

| 13.2.2022. u 20:10h | Objavljeno u Sport

Jučer je održano izborno natjecanje hrvatske gimnastičke reprezentacije u Osijeku, na kojem je član varaždinske Vindije Mateo Žugec ostvario normu i izborio jedino slobodno mjesto za odlazak na Svjetski kup u Kairu.

Natjecanje će se održati od 13. do 20. ožujka ove godine. Budući da je u samoj izvedbi Žugec imao nekoliko sitnih odstupanja, ostvario je ocjenu 13.533, što je bilo dovoljno za prvo mjesto na konju s hvataljkama i odlazak na veliko natjecanje, međutim, to nije bilo dovoljno da trošak snosi Hrvatski gimnastički savez, budući da su članu varaždinske Vindije dvije desetinke nedostajale za A normu.

Trošak odlaska na Svjetski kup morat će podnijeti klub, a iznosi 40 tisuća kuna, te se u varaždinskom GK Vindija nadaju da će Žugec u Egiptu ostvariti ocjenu za A normu, s kojom će federacija retroaktivno refundirati sredstva.

Budući da je Žugec mlad u seniorskoj konkurenciji, ostvarene ocjene su ravne čudu. Pred Žugecom je još izborno natjecanje za SK u Bakuu i to narednog vikenda u SC Lučko, nakon čega slijede ozbiljne pripreme za natjecanje u Egiptu.

Uz Žugeca u Osijeku su nastupili i najbolji juniori Vindije, Teo Bartolec, Vito Nušak i Dominik Alković, ali svojim nastupom nisu ostvarili promjenu u trenutnom statusu u reprezentaciji, te se spremaju za prvo okupljanje juniorske reprezentacije koje će održati u Zagrebu 18. veljače, gdje će uz izborno natjecanje za odlazak na natjecanje u Kijev, ujedno odmjeriti snage s najboljim juniorima Hrvatske, u sklopu prvog kola CRO GYM lige HGS-a.