Martin Vugrinec jedini je hrvatski predstavnik u IDM-u

Martin Vugrinec: Prošle sam godine bio sretniji s trećim mjestom u ukupnom poretku

| 28.9.2020. u 17:22h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Novomarofski motociklist Martin Vugrinec SpiderMartin, član Unior Racing Teama, nije uspio ostvariti ovosezonski cilj - osvojiti titulu ukupnog pobjednika ovogodišnje sezone u IDM-u, Međunarodnom prvenstvu Njemačke,u klasi Supersport 600. Završnica IDM-a vožena je u nedjelju,27. rujna, na Hockenheimringu u Njemačkoj.

Vugrinec je uoči posljednje dvije vožnje, od ukupno osam ove skraćene sezone zbog koronavirusa, imao dva boda manje od vodećeg Nijemca Luce Grünwalda (101) i dva više od trećeplasiranog Maxa Enderleina, također njemačkog predstavnika. U prvoj vožnji, po stazi koja je djelomično bila mokra od kiše, Vugrinec je dva puta padao s motora i završio na posljednjem, 24. mjestu, s time da nakon drugog pada nije nastavio utrku.

U drugoj utrci, nakon sjajne vožnje, SpiderMartin je bio drugi, no treće je mjesto zauzeo Luca Grünwald, koji je na kraju ostvario ukupno pobjedu ove sezone u IDM-u, sa sedam bodova više u odnosu na SpiderMartina. U obje nedjeljne utrke prva je mjesta osvajao Nijemac Kevin Wahr, koji je vozio izvan konkurencije, tako da je Vugrinec zapravo bio prvi u drugoj utrci.

- Prošle sam godine bio sretniji s trećim mjestom u ukupnom poretku nego ove sezone s drugim jer je moj cilj bio uzeti titulu pobjednika u ovoj klasi. To sam govorio od početka sezone i nakon prvih utrka u Assenu sam smatrao da je to moguće, a isto tako i nakon prve utrke u nedjelju vjerovao sam da je to moguće, ali na žalost nisam uspio. Dao sam sve od sebe, ali nije ovisilo o meni - rekao je Vugrinec.

Cijeli članak pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...