Martin Vugrinec nije uspio završiti današnju, drugu utrku SP-a u češkom Mostu, ali je potvrdio kvalitetu

| 8.8.2021. u 14:06h | Objavljeno u Sport

Nakon jučerašnjeg sjajnog debija u prvoj vožnji Svjetskog prvenstva u klasi Supersport, kada je zauzeo 17. mjesto i vrlo ga je malo dijelilo do osvajanja bodova, najbolji hrvatski motociklist Martin Vugrinec - Spidermartin nije uspio završiti današnju drugu vožnju na stazi u češkom Mostu.

Vugrinec (ferQuest UNIOR Racing Team, Kawasaki) , koji nastupa u IDM-u, Međunarodnom prvenstvu Njemačke, dobio je pozivnicu ( Wild Card), za sudjelovanje na dvije utrke ovog vikenda u sklopu Svjetskog prvenstva, a jučer je iza sebe ostavio kompletnu konkurenciju iz IDM-a klase Supersport 600.

Danas na žalost nije uspio završiti utrku, koja je počela i 12.30 sati, a vozači su trebali odvoziti 19 krugova (80.028 kilometara). Vugrinec je napustio utrku nakon što je došlo do kontakta s jednim od vozača u 17. krugu te je izletio sa staze, ali srećom bez posljedica po njega i motocikl

Vugrinec je do tog trenutka bio na 12. mjestu, a na toj bi poziciji najmanje i završio današnju utrku, čime je ovog vikenda dokazao da se unatoč ozljedi i motociklu koji nije bio sasvim konkurentan za ovu vrstu natjecanja, može ravnopravno nositi s motociklistima na Svjetskom prvenstvu i biti među 10 najboljih vozača na svijetu.

Pobjednik današnje utrke bio je Dominique Aegerter, dok je jučer slavio Steven Odendaal.