Martin Vugrinec: Ili Rookies Cup ili Alpe Adria prvenstvo

| 19.12.2015. u 11:37h | Objavljeno u Sport

Novomarofski motociklist Martin Vugrinec (16) jedini hrvatski predstavnik na ovogodišnjem Red Bull Moto GP Rookies Cupu, natjecateljsku stanku koristi za ispunjavanje školskih obaveza, te za pripremu svog programa za sljedeću godinu. Svoju prvu sezonu u u Rookies Cupu Vugrinec je završio na 21. mjestu,u konkurenciji 24. vozača, što je neumnjivo veliki rezultat za mladog Novomarofčanina.

- Kada rezimiram sezonu mogu reći da sam dao svoj maksimum, a definitivno nisam bio zadovoljan svojim rezultatima u prvoj polovici sezone. Kasnije, kada sam shvatio što mogu u tom trenutku postići, lagano sam napredovao i na kraju sam više - manje zadovoljan postignutim rezultatom - rekao je Vugrinec.

Ovih dana, kada nije na motoru, Vugrinec svakodnevno odrađuje kondicijske pripreme.
- Zima je najgori period za svakog vozača, jer je prehladno i ne može se voziti na motoru. Svakodnevno sam u teretani i vježbam, da bi fizički bio spreman za izazove koji me čekaju u budućnosti. Što se tiče Rookies Cupa još nisam dobio odgovor hoću li i naredne sezone biti dio tog natjecanja, ali zajedno s tatom radim planove što u slučaju da ne budem sudionik tog Red Bullovog natjecanja - naglasio je Vugrinec.

Samo je jedna alternativa ukoliko neće dobiti poziv iz Red Bulla.
- U tom slučaju ću voziti Alpe Adria Kup, zapadnoeuropsko prvenstvo i to u klasi 600 kubika, jer je jača i ekonomičnija od klase koju sam do sada vozio. Mislimo da je to ispravno za nastavak moje karijere, a i iz Red Bulla smo dobili preporuku da je to smjer u kojem bi se trebao razvijati. Alpe Adria je jedno od dva prvenstva u Europi, gdje egzistitaju zapadno i istočnoeuropsko, Alpe Adria trenutačno je jače prvenstvo od istočnoeuropskog, a ova klasa 600 je poput Moto 2 klase - veli Vugrinec.

Prije nego što je počeo voziti Red Bull Moto GP Rookies Cup i KTM 250, Vugrinec se natjecao sa Suzukijem 600 i Apriliom 125, s kojom je osvojio sve što je mogao.
- Nema sumnje da utrkivanje na rubu, s jačim motorima iziskuje više snage i koncentracije. Neće biti lagano, ali veselim se, jer do sada mi je klasa 600 bila bolja, međutim, sada, kada sam se priviknuo na KTM 250, bit će mi se teško rastaviti od njega ukoliko neću dalje nastaviti u Rookies Cupu, ali veselim se vožnji utrka u bilo kojoj klasi- zaključio je Spidermartin Martin Vugrinec.