Marta Besek dobila stipendiju Marina Čilića u iznosu od 10 tisuća kuna Foto: Ludbreške e-novine

Marta Besek dobila stipendiju Marina Čilića u iznosu od 10 tisuća kuna

VV/Ludbreške e-novine | 7.2.2022. u 10:36h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U srijedu, 2. veljače, članici Hrvačkog kluba Ludbreg, Marti Besek uručena je jednokratna novčana stipendija iz Zaklade Marin Čilić u iznosu od 10 tisuća kuna, javljaju Ludbreške e-novine.

- Javila sam se prošle godine na natječaj i uspjela dobiti stipendiju. Sretna sam zbog toga što sam bila prva na popisu. Dodjela je bila u hotelu Esplanade u Zagrebu, a osim mojih roditelja u pratnji su bili i moji treneri Ignac i Krešo Horvat – rekla je Besek za Ludbreške e-novine.

Ukupno je na natječaj bilo prijavljeno 100 sportaša, a stipendije je primilo njih deset. Sportske stipendije uručene su Marti Besek (hrvanje), Dorji Blažić (mačevanje), Luki Ćurkoviću (atletika), Niki Kukuljan Frleti (gimnastika), Nicolasu Gojkoviću (biciklizam), Matiji Legoviću (skijaško trčanje), Dori Ljutić (alpsko skijanje), Petri Marendić (jedrenje), Gabrijelu Peroviću (taekwondo) i Zrinki Rebić (stolni tenis).

Isto tako dodijeljeno je i deset stipendija nadarenim glazbenicima pa je Zaklada Marin Čilić, na četvrtom natječaju, izdvojila 200 tisuća kuna. Zaklada djeluje od 2016. godine, a osim stipendiranja mladih sportaša radi na uređenju sportskih objekata kako bi se mladim sportašima stvorili uvjeti za treniranje.

S problemom manje dvorane za treniranje susreću se i hrvačice i hrvači Hrvačkog kluba Ludbreg koji svakodnevno treniraju u prostorijama Društvenog doma u Sigecu Ludbreškom. 

Marta-Besek_stipendija-zaklade-Marin-Cilic-1611x1080.jpg