Marko Stolnik i Branko Karačić na današnjem redovitom druženju s novinarima u klubu Foto: Dražen Novosel

Marko Stolnik uoči Dinama II: Prvenstvo za nas tek sada počinje

| 12.4.2019. u 13:20h | Objavljeno u Sport

Momčad Varaždina će u nedjelju, u sklopu 20. kola Druge HNL, gostovati kod druge momčadi Dinama. Bit će to derbi kola u kojem će se sastauti drugoplasirani gost i trećeplasirani domaćin. U momčadi Varaždina zbog tri žuta kartona neće biti Daria Jerteca, specifična je situacija i sa Ćelićem, kojeg također najvjerojatnije neće biti u momčadi, kao ni Yokoyame, koji već tri tjedna ima problema sa skočnim zglobom. Zbog ozljede i dalje je izvan konkurencije za sastav i Posavec.

- Znamo što nam znači Jertec i kao igrač, kapetan i kao osoba. Ovo proljeće u svaku utakmicu ulazimo malo hendikepirani što se tiče sastava, ali od prvog treninga u proljetnom dijelu znamo što je naš cilj i pokušat ćemo sve probleme riješiti na zadovoljavajući način. Moramo se snaći s onim s čime raspolažemo i iznaći dobitnu kombinaciju - rekao je uvodno trener Varaždina Branko Karačić.

- Odlazimo u goste momčadi Dinama koja je mješavini tri generacije, mlađi juniori i juniori s pojačanjima iz prve momčadi a vidjet ćemo s kojom će momčadi istrčati na svom travnjaku u susretu protiv nas. Želimo pokazati kvalitetu i ostati na ovom zaostatku bod iza Šibenika, da držimo prvenstvo neizvjesno do samog kraja, kako će i biti. Apsolutno respektiramo i cijenimo uspjehe Dinama, a znamo da su u Varaždinu, u jesenskom dijelu ove sezone, odigrali kvalitetno i više nego zasluženo pobijedili s 4:1. Poštujemo ih i respektiramo, ali uopće ne strahujemo od njihovih odličnih rezultata ovog proljeća - naglasio je Karačić.

igrač zadnjeg reda varaždinske momčadi Marko Stolnik vjeruje da će s Dinamom II biti lakše igrati nego na posljednja dva domaća susreta.

- Na korak smo do vodećeg Šibenika nakon dvije vezane pobjede na našem terenu. Te su nam utakmice bile izuzetno važne prije svega s psihološkog aspekta, zbog mira u kući te da puni samopouzdanja dočekamo finiš prvenstva. Za nas prvenstvo počinje tek sada,u posljednjih sedam kola svaka utakmica važna pa tako i nedjeljni susret s Dinamom. Čeka nas dobar, motivirani protivnik, spremni smo i u pozitivnom okruženju dočekujemo susret u Zagrebu. Mislim da prvenstveno moramo razmišljati o sebi a neka oni razmišljaju o nama. Čestitam im na plasmanu u finale juniorske Lige prvaka, a poznavajući njihovog trenera on će ih sigurno u ovo kratko vrijeme dobro pripremiti za nedjeljni derbi. Za razliku od dvije posljednje domaće utakmice koje su bile teške protiv momčadi iz donjeg doma, koje nisu težili pretjeranoj kombinatorici, mislim da nas očekuje suparnik koji teži nadigravanju i siguran sam da će nam biti lakše igrati protiv takve momčadi - zaključio je Stolnik.