Mario Starek: Moramo što bolje plasmane ostvariti na što više utrka za plasman na zimske OI Foto: Martin Novosel

Mario Starek: Moramo što bolje plasmane ostvariti na što više utrka za plasman na zimske OI

| 18.10.2021. u 14:30h | Objavljeno u Sport

Ivančanin Mario Starek nastavlja svoj put prema nastupu na zimskim Olimpijskim igrama. Iskazanim trudom i radom za sada ima svoj mjesto u bob sledu četverosjedu hrvatske reprezentacije. Ove i prošle godine naporno je radio na priprema s reprezentacijom, a posljednja tri mjeseca odradio je neokoliko ciklusa priprema u Njemačkoj i Srbiji.

- Bili smo tri puta u Njemačkoj u Königsseeu u vojarni gdje smo imali pripremni dio s kolicima koja su poslužila kao gruba imitacija boba i tamo smo vježbali start i skok u bob sled. Start je vrlo bitan jer je to pola utrke jer dobra tehnika skoka daje ubrzanje samom bobu. Jednom smo bili na pripremama u Srbiji. U Njemačkoj smo bili u rujnu dva puta i jednom u kolovozu, a u Srbiji smo bili jednom u srpnju. U Srbiji smo napravili grubo nekakvu svoju stazu. Dok su u Njemačkoj bili dvije imitacije staze, jedna od kojih je imitacija Winterberga, koja je nazahtijevnija staza na svijetu i ujedno najbrža - rekao je Starek.

Svjetski kup

Još je dosta ostalo dosta vremena za uvježbavanje do prvih utrka Svjetskog kupa na kojima će tražiti dobar plasman koji bi im omogućio ispunjavanje normi za plasman na zimske Olimpijske igre koje su na rasporedu u veljači 2022. godine u Pekingu.

- Sada, najvjerojatnije 25. listopada, idemo u Kanadu i iz Kanade idemo u SAD gdje ćemo biti do početka natjecateljske sezone koja kreće negdje oko 20. studenog. To su zapravo kvalifikacije za Olimpijske igre, a nama je naravno cilj da ostvarimo najbolji plasman koji se tamo boduje da nađemo svoje mjesto među 17 najboljih jer će najboljih 17 zemalja ostvariti plasman na Olimpijske igre. Moramo što bolje plasmane ostvariti na što više utrka, odvoziti što bolja vremena - objasnio je Starek.

Pročitajte više u novom broju Varaždinskih vijesti...