Mario Kovačević: S optimizmom možemo gledati na početak prvenstva Foto: Dražen Novosel

Mario Kovačević: S optimizmom možemo gledati na početak prvenstva

| 19.7.2023. u 10:54h | Objavljeno u Sport

U prošlom, pretposljednjem tjednu priprema za novu sezonu u SuperSport HNL momčad Varaždina odigrala je dvije utakmice i u obje zabilježila pobjede, što je dobro za igrače trenera Maria Kovačevića pred gostovanje u Velikoj Gorici.
Prosinečki pa Gerrard

Prošle srijede,12. srpnja, Varaždin je bio gost novog člana najelitnijeg ranga, momčadi Rudeša, trenera Roberta Prosinečkog. Pobjeda je pripala varaždinskom sastavu rezultatom 1:0, a strijelac je bio Michele Šego, koji se prošli tjedan priključio pripremama nakon odmora, a poslije nastupa na Europskom prvenstvu s U21 reprezentacijom Hrvatske.

U subotu je momčad Maria Kovačevića na Gradskom stadionu u Varaždinu, u “generalki”, koja je privukla oko tisuću gledatelja, ugostila prvoligaša iz Saudijske Arabije Al Ettifaq, koji je lani bio 7. u konkurenciji 16 klubova, a od nedavno ih trenera legenda Liverpoola i engleske reprezentacije Steven Gerrard. Varaždin je pobijedio 2:1 (0:0). Povela je momčad Varaždina, a strijelac je bio Michele Šego u 54. minuti.

Za goste, kojima je ovo bio drugi prijateljski susret u sklopu priprema u Svetom Martinu na Muri, gdje će boraviti do 28. ovoga mjeseca, na 1:1 izjednačio je Vitinho u 86. minuti, dok je konačnih 2:1 postavio Ante Vukušić u 89. minuti nadmetanja.

- Pobjedom nad Al Ettifaqom završili smo pripreme koje su bile kratke, četiri tjedna, a peti tjedan nas očekuje pred prvenstveni susret u Velikoj Gorici. Dobro su nam došle obje utakmice, dali smo priliku svim igračima, s time da su kod Rudeša malo više igrali neki igrači, a u subotu je počela momčad koja bi trebala početi protiv Gorice, iako smo vidjeli da su u drugom poluvremenu neke stvari možda bile bolje nego u prvom dijelu, tako da imam nekih slatkih briga, ali isto tako volio bih da na nekim pozicijama bude bolje. Mislim da smo dobro odradili protekla četiri tjedna priprema, da smo najviše radili na snazi i moći, iako smo svjesni da već od prve utakmice moramo biti dobri i kvalitetni te osvajati bodove - rekao je uvodno trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

- Vidjelo se u nadmetanju s Al Ettifaqom da smo mi još uvijek malo teški, posebno prvih dvadesetak minuta, dok je suparnik bio nezgodan. Oni su navikli igrati po visokim temperaturama, bili su dosta brzi i živi, ali mislim da smo zasluženo pobijedili. U prvom smo poluvremenu imali bolje situacije za postizanje pogotka, ali nismo, no bili smo čvrsti i protivniku ništa nismo dozvolili. Drugo poluvrijeme bilo je još malo bolje, a i postigli smo oba pogotka. Žao mi je zbog primljenog gola, što nismo raščistili nakon što je njihov igrač iz slobodnog udarca pogodio gredu našeg gola. Ponavljam, vidi se da smo još uvijek malo teški, ali to je razumljivo nakon velikog broja treninga i igrače zaista mogu pohvaliti da daju sve od sebe na treninzima. S optimizmom možemo gledati na početak prvenstva - naglasio je Kovačević.

Opširnije čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...