Marina Godinić i Andrej Hladnik pobjednici 3. izdanje traila “U gaćicama v Gačice”

| 26.7.2023. u 17:00h | Objavljeno u Sport

U nedjelju, 23. srpnja, je u organizaciji Atletskog kluba Varaždin i u suradnji s MO Gačice, DVD Gačice i mještanima naselja Gačice, a pod pokroviteljstvom grada Ivanca, održano tradicionalno 3. izdanje traila “U Gaćicama v Gačice”.

Budući da je ovaj trail zaista po mnogočemu poseban i rado posjećen, organizatori uopće nisu sumnjali da će i ovaj 3. trail pobuditi veliko zanimanje.

Kao potvrda tome govori i brojka od čak 300 finišera u cilju. Kiša koja je dan prije malo “sredila” stazu samo je dala posebnu draž ovakvoj vrsti utrke odnosno pravom trailu pa smo umjesto prašine imali malo više blata, ali to sve uopće nije ni najmanje umanjilo čari ove utrke.

Naravno da su i ove godine još malo više “pojačali” dekoraciju s puno gaćica, a bazen na sredini igrališta opet je od ranog jutra bio u potpunoj funkciji i osvježenje mnogim trkačima.

Svi natjecatelji dobili su unikatne finišerske medalje i sportske majice s motivom utrke, a najbolji i prigodne nagrade.

Kao i prijašnjih godina, najprije je u 10 sati startala utrka na 7 km (“Kratke gaće”) i 18 km (“Duge gaće”), a 10 min nakon toga i kratka utrka na 3 km (Vražji stolček).

S obzirom na dužinu staza naravno da su prvi ciljem počeli stizati natjecatelji najkraće utrke odnosno sa Vražjeg stolčeka, a pobjednici su bili Ivica Gelo (AK Zaprešić) s rezultatom 16:34, dok je u ženskoj konkurenciji mlada Rea Godinić iznenadila i neke renomirane trkačice te pobijedila u vremenu 17:00.

U utrci na 7 km (Kratke gaće) pobijedio je Dario Posavec (Fitness centar Advance) u vremenu 31:53. U ženskoj konkurenciji pobijedila je Lucija Sačer (AK Fit) u vremenu 39:45.

U najdužoj i najtežoj utrci dana – “Duge gaće” (18 km) uvjerljiva pobjeda članova kluba organizatora, a i sva prva tri mjesta osvojili su članovi AK Varaždin.

Ove godine pobijedio je najbolji trkač AK Varaždin Andrej Hladnik koji je i po ovoj blatnjavoj stazi uvjerljivo pobijedio te uspio istrčati novi rekord staze koji sada iznosi 1:23:01.

Tomislav Vertuš bio je 2. sa 1:33:42 dok se 3. mjestom ovaj put morao zadovoljiti prošlogodišnji pobjednik Zoran Križanić sa 1:33:55.

U ženskoj konkurenciji opet je uvjerljivo pobijedila Marina Godinić u vremenu 1:52:52 ispred klupske kolegice Tihane Drumev u vremenu 2:05:18 dok se 3. mjestom morala zadovoljiti Katarina Ciprić Čurčić (AK Nova Gradiška) u vremenu 2:07:50.