Marin Ranteš proglašen najboljim biciklistom Hrvatske u 2022. godini

VV | 12.1.2023. u 14:05h | Objavljeno u Sport

Svaki savez proglašava svoje najbolje sportaše krajem ili početkom nove godine, a Hrvatski biciklistički savez je za najboljeg biciklista u 2022. godini proglasio Varaždinca Marina Ranteša kao člana Brdsko biciklističkog kluba Asi iz Varaždina.

Ranteš, vozač BMX-a slobodnim stilom park, je 2022. godine nastupio na Europskom prvenstvu u Münchenu i osvojio je brončanu medalju što je druga hrvatska medalja na Europskim prvenstvima u BMX-u slobodnim stilom park, nakon što je Ranteš ranije osvojio sjajnu srebrnu medalju 2019. godine.

Za Ranteša će biti važna 2023. godina jer će se još jednom natjecanja u toj godini bodovati za plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine gdje se varaždinski sportaš nada, ne samo plasmanu, već i medalji na tom natjecanju.

Biciklistička sezona 2023. u Hrvatskoj počinje s natjecanjima Nacionalnim prvenstvom u Sisku u organizacije BK Roda 15. siječnja, a upravo će se nakon završenih utrka u Klubu mladih SKWHAT neposredno uz stazu održati i proglašenje najboljih biciklista 2022. godine.

Ranteš neće moći osobno primiti nagradu s obzirom da je već sada u SAD-u gdje se priprema za novu sezonu u BMX-u slobodnim stilom park.