Marin Ranteš najbolji biciklist Hrvatske u 2023. godini Foto: Marin Ranteš

Marin Ranteš najbolji biciklist Hrvatske u 2023. godini

| 17.12.2023. u 21:50h | Objavljeno u Sport

Nakon što je Hrvatski biciklistički savez u 2022. godini proglasio Varaždinca Marina Ranteša najboljim biciklistom Hrvatske, do iste odluke su došli i za još uvijek aktualnu 2023. godinu.

U subotu, 16. prosinca, u Zagrebu, na sjednici Hrvatskog biciklističkog saveza - Croatian Cycling Federation, upriličeno je svečano proglašenje i dodjela nagrada najboljim hrvatskim biciklistima za sezonu 2023., a osobno mu je ovogodišnje posebno priznanje uručio predsjednik Hrvatskog biciklističkog saveza, Tomislav Zadro.

Rantešu su ove godine izmaknule medalje na Europskom prvenstvuKrzeszowiceu te Svjetskom prvenstvu u Glasgowu gdje je u oba slučaju osvojio peto mjesto, dok je ovogodišnje izdanje Svjetskog kupa u BMX-u park slobodnim stilom završio na 11. mjestu u ukupnom poretku, dok je na jedinom jakom domaćem natjecanju Pannonian Challengeu osvojio prvo mjesto. Također vrijedi spomenuti prvo mjesto na Urban World Series natjecanju u Alemriji te treće mjesto u Barceloni.

U 2024. godini, Ranteš se nada da bi mogao ostvario jedan od svojih najvećih ciljeva, a to je plasman na Olimpijskim igrama u Parizu.