Branimir Štimec na postolju za osvojeno ekipno prvo mjesto Foto: BK Maraton Kreidler

Maraton Kreidler ekipno prvi na utrci u Samoboru

| 14.6.2016. u 08:14h | Objavljeno u Sport

U Samoboru, na jednoj od najatraktivnijih i najbolje organiziranih XCO utrka u Hrvatskoj, Biciklistički klub Maraton Kreidler pobijedio je u konkurenciji hrvatskih klubova, ispred zagrebačkog Tuškanca i pulske „Adrenaline". Ova utrka je bila važna jer ju je kategorizirao Hrvatski olimpijski odbor kao utrku A kategorije, u svjetskoj seriji bila je označena kao C1 te se bodovala za Olimpijski ciklus, a također se bodovala i za slovenski XCO kup.

Do ekipne pobjede došli su zahvaljujući odličnim rezultatima u ukupnom zbroju hrvatskih vozača. Prva mjesta osvojili su Josip Meštrić i Stjepan Hunjak, druga mjesta Matija Meštrić i Timotej Kocen, a četvrto odnosno peto mjesto Laura Horvat i Branimir Šafran. Veseli i 16. mjesto Matije Meštrića u kategoriji "elite", koji je u svjetskoj konkurenciji Austrijanaca, Mađara, Francuza, Slovenaca i Rusa pokazao da se može boriti s najboljima. Ovim odličnim rezultatom osigurao je nastup na Svjetskom prvenstvu u Češkoj u kategoriji U-23. Njegov brat, Josip Meštrić, u ukupnom je poretku juniora osvojio odlično drugo mjesto, iza Rusa Pavela Lunde, te će i on nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Češkoj krajem lipnja.

U kategoriji mlađih juniora Stjepan Hunjak osvojio je peto, a Timotej Kocen sedmo mjesto. U kategoriji mlađih juniorki Laura Horvat je osvojila šesto, a Branimir Šafran 13. mjesto u kategoriji vetarana A.

-Ovo je najveće priznanje za klub i mene osobno kao trenera. Ovom pobjedom znatno smo se približili samom vrhu u ekipnom poretku gdje se nadamo da ćemo biti visoko plasirani - rekao je trener kluba, Branimir Štimec koji je stao na pobjedničko postolje.