Dabrovima je u današnjem susretu sa Sesvetama pobjeda imperativ Foto: Krešimir Đurić

Malner: Sve osim naše pobjede bilo bi veliko iznenađenje

| 25.5.2019. u 10:24h | Objavljeno u Sport

Nakon dvotjedne prvenstvene stanke zbog završnice hrvatskog Kupa, utakmicama 9., pretposljednjeg kola nastavlja se Premijer rukometna liga za ostanak.

- Dobro nam je došla ova stanka u prvenstvu, jer je dosta igrača koji su načeti ozljedama i nadamo se da će se Novak, Trojko i Vujović oporaviti do subote i biti u kadru za vrlo važnu utakmicu protiv Sesveta. U tom susretu samo pobjeda dolazi u obzir. Nemamo pravo na kiks, igramo kod kuće i dat ćemo 200 posto na toj utakmici da bi osvojili dva boda, vrlo bitna u borbi za ostanak u Premijer ligi - rekao je pomoćni trener GRK Varaždina 1930 Vladimir Malner.

Dabrovi trenutačno imaju 19 bodova i nalaze se na 4. mjestu tablice Lige za ostanak s dva boda više od petoplasiranog Rudana iz Labina, a bod manje od Sesveta i Zameta, dok prvoplasirana Gorica varaždinskoj momčadi “bježi” četiri boda. Dabrovi su upravo protiv Gorice prije dva kola mogli osigurati mirnu završnicu doigravanja za ostanak,međutim teškim porazom u tom susretu na domaćem terenu (33:19), tri kola prije kraja natjecanja, doveli su se u neugodnu poziciju, ali su u prošlom kolu u Rudama pobijedili domaćeg Rudara (31:25), sastav koji se već oprostio od daljnjeg sudjelovanja u Premijer ligi.

I na tom susretu igra Dabrova u prvom dijelu nije bila na željenom nivou pa je domaćin imao na poluvremenu prednost od 14:13.

- Protiv Gorice cijela je ekipa zakazala, od prvog do posljednjeg igrača. Pribojavali smo se nadmetanja protiv Gorice, a moglo se očekivati, a što se i dogodilo, da mlada ekipa jednostavno “pukne” nakon serije od šest pozitivnih rezultata, ali vratili smo se pobjedom na vrućem terenu u Rudama i sada tu pobjedu trebamo potvrditi domaćim slavljem protiv Sesveta. Rude su prvi dio utakmice igrale grubo,prljavo i na rubu incidenta, ali naša kvaliteta i duža klupa došli su do izražaja u drugom poluvremenu kada smo se odlijepili na 5-6 golova razlike i Rudari više nisu mogli pratiti taj ritam - naglasio je pomoćni trener GRK Varaždina 1930.

Malner u večerašnjem susretu protiv Sesveta, osim pobjede svoje momčadi očekuje borbenu utakmicu. Posljednji sraz Dabrova i Sesveta na njihovom terenu završio je pobjedom varaždinskog sastava (29:26).

- Respektiramo ih kao ekipu, imaju dobre igrače i kvalitetnog trenera Davora Dominikovića ali mi smo favoriti i sve osim naše pobjede bilo bi veliko iznenađenje. Ekipe se dobro međusobno poznaju, znamo im slabije točke i jače strane tako ćemo se posložiti i jedva čekao da utakmica počne te da se pobjedom oprostimo od naše publike, koja nas je sjajno bodrila na domaćim utakmicama u Graberju. Ujedno ih pozivam da nam i u subotu budu 7. igrač. Na nama je u tom susretu veći pritisak, ali na muci se poznaju junaci - zaključio je pomoćni trener GRK Varaždina 1930 Vladimir Malner.

Utakmica Dabrova i Sesveta igrat će se danas u 18 sati u varaždinskom Graberju.