M. Vugrinec nakon IDM vikenda u Njemačkoj: Možda je sve trebalo ovako biti, ali nikada se ne predajem Foto: facebook Martin Vugrinec

M. Vugrinec nakon IDM vikenda u Njemačkoj: Možda je sve trebalo ovako biti, ali nikada se ne predajem

| 26.7.2021. u 12:10h | Objavljeno u Sport

Novomarofski motociklist Martin Vugrinec prokomentirao je svoj nastup tijekom vikenda na utrkama IDM-a u klasi Supersport 600, a koje su vožene na stazi Schleizer Dreieck, ukupno petoj postaji ovogodišnjeg Međunarodnog prvenstva Njemačke.

 U subotnjoj prvoj utrci, zauzeo je peto mjesto te osvojio 11 bodova, dok je u nedjeljnoj utrci ostao bez plasmana, nakon što je u prvom krugu, u jednom od posljednjih zavoja prije ciljne ravnine, izletio sa staze i nakon toga više nije nastavio utrku.

 U obje utrke u klasi Supersport 600 pobijedio trenutno vodeći u ukupnom poretku nakon šest utrka, njemački vozač Patrick Hobelsberger, dok je Vugrinec na trećem mjestu s 57 bodova.

 - Zašto? Možda je sve trebalo biti ovako. Možda je sve to veliki test. Možda je karma za nešto što sam pogriješio. Ali jednostavno ne razumijem zašto nam se neprestano događaju loše stvari. Trenutno vam još uvijek ne mogu ispričati cijelu priču, ali jednom ću. I doista je nevjerojatno - počeo je uvodno Vugrinec i nastavio:

 - Ukratko, izašao sam u petak na prvi trening i nakon samo tri zavoja zabila mi se ručica prednje kočnice, katapultirajući me s motocikla. Zbog niza komplikacija i problema morao sam preskočiti i treninge i prve kvalifikacije, ali sam se uspio priključiti drugim kvalifikacijama. U utrci sam da sve od sebe i završio prvu utrku na petom mjesto što je, s obzirom na sve, bio sjajan rezultat. Ali nije mi bio dovoljan, ako sam želio ostati u konkurenciji za osvajanje prvenstva. Trebao sam barem postolje u drugoj utrci. Mogao sam i uspjeti, ali u svom naumu pao s motocikla. Dogodilo se i realno, prvenstvo je za mene nestalo. Ne mojim greškama, ne greškama moje momčadi, čisto zbog loše, zle sreće. Nadam se da će jednog dana sve to imati smisla - istaknuo je Vugrinec.

 Utrka na stazi Schleizer Dreieck, koja se nalazi u blizini grada Schleiz u Njemačkoj, bila je peta od osam postaja koje se planiraju održati ove godine u sklopu IDM-a. Inače, peta postaja trebala je biti prošlog vikenda staza u Nürburgringu u Njemačkoj, ali su obje utrke otkazane, zbog meteoroloških (ne)prilika.

Utrka na stazi Schleizer Dreieck, koja se nalazi u blizini grada Schleiz u Njemačkoj, bila je peta od osam postaja koje se planiraju održati ove godine u sklopu IDM-a. Inače, peta postaja trebala je biti prošlog vikenda staza u Nürburgringu u Njemačkoj, ali su obje utrke otkazane, zbog meteoroloških (ne)prilika.

 Nove dvije utrke IDM-a održat će se od 13. do 15. kolovoza u nizozemskom Assenu, a prije toga Martina Vugrinca očekuje nastup na utrci Svjetskog prvenstva na stazi Most u Češkoj, a za što je dobio pozivnicu organizatora (Wild Card).

 - Nikada se ne predajem. Vidimo se na utrci Svjetskog prvenstva u Mostu, a zatim opet u Assenu. Život ide dalje pa tako i mi. Nakon kiše na kraju uvijek dođe sunce. Veliko, veliko hvala Borisu, Davidu i Vugri na svemu što su učinili ovog vikenda. Zajedno nismo tim, mi smo vojska - zaključio je Martin Vugrinec.

Označeno u