Ludbrežanke M. Busija i I. Gerić dokazale da mogu ravnopravno hrvati s najboljima u Europi

| 7.2.2017. u 18:09h | Objavljeno u Sport

Članice Hrvačkog kluba Ludbreg Marta Busija i Iva Gerić u pratnji trenera Ignaca Horvata bili su dio hrvatske hrvačke ženske reprezentacije na vrlo jakom UWW turniru u Wolfurtu u Austriji.

Iako su izgubile, ludbreške su hrvačice dokazale da se mogu ravnopravno hrvati s najboljima u Europi. Iva Gerić je u kadetskoj konkurenciji protiv austrijske predstavnice vodila čak sa 13:8 pola minute prije kraja borbe, ali je platila ceh neiskustvu te na kraju izgubila tušem.

Marta Busija je nastupala u zajedničkoj kategoriji juniorki i seniorki te izgubila od ipak jače njemačke predstavnice tehničkim tušem.

S obzirom da su njihove obje suparnice zaustavljene u polufinalu, Busija i Gerić su ostale bez prilika za nastup repesažu.

- Ždrijeb nas nije mazio. Možemo biti ponosni i uzdignutih glava još jače trenirati. Imali smo veliku podršku publike, odnosno Ludbrežana Nenada Pokosa, koji je došao navijati čak iz švicarskog Klotena. Djevojke su se odužile na najbolji način, odnosno medaljom. Veronika Dragaš iz Petrinje ušla je u finale i osvojila srebro za mladu hrvatsku ekipu koju je besprijekorno vodio trener Senad Mujagić, a i ostale djevojke su se  dobro borile - Mirta Štiks i Stella Kartalija. Dio tima bio je i sudac Marko Perić koji je zaslužio sve pohvale - naglasio je trener Ignac Horvat.