Ekipa HK Liudbreg na turniru u Nizozemskoj Foto: hk ludbreg

Ludbrežanka Victoria Vrdoljak zlatna na jakom turniru u Nizozemskoj

| 23.4.2017. u 15:25h | Objavljeno u Sport

Nizozemski klub "De Halter Utrecht" je po 47. put u Utrechtu organizirao sjajan turnir u hrvanju za djevojke i dječake, koji je okupio 650 natjecatelja iz 21 države, među njima i jedine hrvatske predstavnike, članove Hrvačkog kluba Ludbreg, koji su nastupili drugi put i ostvarili zapažene rezultate.

Pod vodstvom trenera Darka Frankola i predsjednika Nine Dulikravića, svi ludbreški hrvači pružili su odlične mečeve. Dio ekipe bio je i sin trenera Frankola, Filip, inače član varaždinske Vindije, prezentiravši kvalitetno hrvanje.

Najbolji rezultat ostvarila je Victoria Vrdoljak osvojivši zlatno odličje sa četiri pobjede bez poraza u kategorija do 63 kilograma, u uzrastu od 12 do 14 godina. 

Rene Dulikravić (10 g) je u kategoriji do 28 kg, u uzrastu od 7do 11 godina zauzeo četvrto mjesto s 3 pobjede i dva poraza od kojih najviše boli ovaj posljednji meči za broncu jer je Rene vodio tijekom meča, ali na kraju nesretno izgubio. Florijan Varović je u kategorija do 29 kilograma imao tri pobjede i dva poraza,te zauzeo sedmo mjesto u konkurenciji 17 boraca.

Ulazni kadeti David Čurila i Leo Petrić, napravili su nekoliko lijepih zahvata i ostvarili podosta tehničkih bodova u svojim borbama i bili su blizu pobjeda, no ipak je na kraju svaki skupio po dva poraza. Zahvaljujući bodovima Leo je zauzeo 22., a David 23. mjesto od 28 natjecatelja u kategoriji do 63 kilograma.

Filip Matijević hrvao je u istoj kategoriji i uspio ostvariti jednu pobjedu i upisao dva poraza, čime je zauzeo 19.mjesto od 28 natjecatelja.

Dražen Oršuš bio je jedini kadet koji je ušao u završnicu upisavši jedan poraz te jednu pobjedu tehničkim tušem, i tako je ostao u igri. U borbi za plasmane izgubio je zbog svoje pogreške, ali Dražen kao i cijela ekipa, mogu biti ponosni prikazanim.


Pripreme na organizaciji ludbreškog turnira, Colluctatio Centrum Mundi, su u završnoj fazi. Prijave stižu sa svih strana, za sada su došle iz 12 zemalja Europe, što već sada garantira hrvački spektakl u Ludbregu na kojem će se finala održati u samom sredičtu svijeta, na ludbreškom trgu.