Čudo iz Ludbrega Sara Kolak nastupit će u finalu Olimpijskih igara

Ludbrežanka Sara Kolak u finalu bacanja koplja na OI s hrvatskim rekordom

| 17.8.2016. u 02:22h | Objavljeno u Sport

Ludbreška bacačica koplja, hrvatska rekorderka i brončana s nedavnog europskog prvenstva u Amsterdamu Sara Kolak uspjela se plasirati u finale natjecanja u bacanju koplja na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Kolak, kojoj su to prve olimpijske igre u karijeri, u kvalifikacijama, koje su počele danas ujutro u 1 sat i 35 minuta po hrvatskom vremenu, a u utorak navečer po brazilskom, bacala je u prvoj kvalifikacijskoj skupini, kao 14. od 16 natjecateljica, a prolazak u finale osigurala je u trećem pokušaju.

Norma za prolazak u finale bila je 63 metra, a prvi hitac Sare Kolak bio je 55,68 metara. U drugom je koplje letjelo 55.86 metara, dok je u trećem pokušaju koplje imalo daljinu od 64 metra i 30 centimetara, što je novi hrvatski rekord, prebačena norma za finale olimpijskih igara, te najbolji hitac prve kvalifikacijske skupine.

Finale Olimpijskih igara, koje je na programu u petak izborile su kopljašice koje su prebacile normu ili 12 najboljih iz kvalifikacija.

- Ulazak u finale bila je najveća želja, kruna sezone. Prve dvije serije treba što prije zaboraviti i fokusirati se na petak i ne loše otvoriti natjecanje. Sada je drugi cilj,  a dat ću sve od sebe da uđem među prvih osam  - rekla je Kolak za HRT.