Saru Kolak očekuje nastup na Dijamantnoj ligi

Ludbrežanka Sara Kolak na najvećem mitingu sa ženskim kopljem u povijesti

| 31.3.2017. u 10:57h | Objavljeno u Sport

Organizatori mitinga Dijamantne lige u američkom Eugeneu pohvalili su se da će na njihovom mitingu, koji je na rasporedu 27. svibnja ove godine, nastupiti aktualna olimpijska pobjednica, te svjetska i europska prvakinja, nazvavši to natjecanje „najvećim mitingom sa ženskim kopljem u povijesti“.

Sukladno tome, zlatna s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru Ludbrežanka Sara Kolak (21) na tom će natjecanju biti u društvu svjetske prvakinje Nijemice Katharine Molitor (33), europske prvakinje Bjeloruskinje Tatsiana Khaladovich (25), aktualne svjetske rekorderke, legendarne Čehinje Barbora Spotakove (35), srebrne s olimpijskih igara u Riju Južnoafrikake Sunette Viljoen (34), Latvijke Madara Palameike (29), lanjske pobjednice Dijamantne lige i drugih poznatih bacačica koplja.

Sara Kolak ima lijepe uspomene iz američkog Eugenea. Krajem srpnja 2014. tada devetnaestogodišnja Kolak, je na Svjetskom juniorskom prvenstvu, koje je održano u američkom Eugeneu, osvojila brončanu medalju u bacanju koplja, hicem od 55,74 metara.

U finale je ušla s devetim rezultatom, ali u društvu najboljih djevojaka nije joj nedostajalo inspiracije. Hicem iz treće serije zasjela je na drugu poziciju (55,66), a u posljednjoj seriji potvrdila je osvajanje odličja (55,74) i to brončanog, jer je koplje Šveđanke Sofi Flink u njezinom posljednjem pokušaju letjelo do 56,70 metara.

Prvi miting ovogodišnje Dijamantne lige na rasporedu je 5. svibnja u Dohi, a miting u Eugeneu je treći u seriji od 14 mitinga, od kojih će posljednji biti 1. rujna 2017. u Bruxellesu.