Nedržanje razmaka pri vožnji u slijedu uzrok nesreće u Selniku

M.P./Varaždinske vijesti | 22.5.2017. u 17:31h | Objavljeno u Crna kronika

Iz varaždinske policije izvijestili su o detaljima nesreće koja se u petak oko 17.50 sati dogodila na državnoj cesti D-35 u Selniku, a u kojoj su sudjelovala četiri automobila.

Muškarac starosti 57 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Varaždina prema Ivancu. Zbog nedržanja potrebitog razmaka pri vožnji u slijedu, prednjim je dijelom vozila udario u neregistrirano i neosigurano osobno vozilo kojim je ispred njega upravljao 31-godišnjak. Udareno je vozilo odbačeno unaprijed te je prednjim dijelom udarilo u stražnju stranu osobnog vozila kojim je ispred njega i u istom smjeru upravljala 26-godišnjakinja. Vozilo 31-godišnjaka je uslijed udara odbačeno na suprotnu prometnu traku gdje je prednjim dijelom udarilo u lijevu bočnu stranu osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 29-godišnjak. Njegovo je vozilo odbačeno na desnu bankinu gdje se prevrnulo na krov.

U prometnoj je nesreći ozlijeđen 29-godišnji vozač te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin. Za vrijeme trajanja očevida, sve do 20.15 sati navedena dionica državne ceste bila je zatvorena za sav promet te seon odvijao obilaznim pravcima.

Označeno u