Hrvatska ženska hrvačka reprezentacija koja je nastupila na OP Austrije Foto: hk ludbreg

Ludbrežanka Marta Busija druga na Otvorenom prvenstvu Austrije za seniorke

| 25.4.2017. u 14:20h | Objavljeno u Sport

Članice Hrvačkog kluba Ludbreg Marta Busija i Iva Gerić nastupile su u sastavu hrvatske reprezentacije u austrijskom Steinbrunnu u Gradišću na Otvorenom prvenstvu Austrije za seniorke. Pravo nastupa imale su djevojke rođene 2002. godine i starije pa su ludbreške hrvačice bile jedne od mlađih, Iva je rođena 2002.i kadetkinja,a Marta 1999.i spada u juniorke.

Najveća zvijezda turnira bila je odlična austrijska reprezentativka Martina Kuenz koja je na nedavnom EP u Szombathelyu osvojila srebrno odličje, a isti rezultat ostvarila i lani u Bugarskoj.

Ludbreške su hrvačice nastupile u kategoriji do 58 kilograma, gdje je iskakala iskusna austrijska seniorka Jeannie Kessler (22 g.),s kojom je Iva Gerić imala prvu borbu sa Kessler i vrlo dobro odhrvala dva puta po tri minute, izgubivši na bodove 2:0. Iva je imala više puta prilike poentirati za 2 boda što bi joj donijelo pobjedu, no zvono je spasilo iskusnu Kessler.

Marta Busija je borbu završila tušem protiv seniorke iz Goetzisa Fine Gumpert. Gerić je u repesažu pobijedila tušem Melanie Amman. Busija je u polufinalu hrvala sa Celinom Denz, koju je tuširala, za finale protiv Kessler, koja je bila bolja i Busija je osvojila srebro.

Pošto je organizator, sa ciljem da ima što više borbi, odlučio da ima samo jedno treće mjesto, Gerić je hrvala još jedan meč za broncu protiv Denz Celine i tako dobila priliku za revanš iz Wolfurta. U toj borbi Celina je bila spretnija te pobijedila ludbrešku predstavnicu, te se Gerić morala zadovoljiti četvrtim mjestom.