Članice Hrvačkog kluba Ludbreg koje su nastupile na turniru u poljskom mjestu Czarny Bor Foto: hk ludbreg

Ludbrežanka Marta Besek srebrna na jakom hrvačkom turniru u Poljskoj

| 5.12.2017. u 13:08h | Objavljeno u Sport

U poljskom mjestu Czarny Bor održan je najjači, dvodnevni turnir u ženskom hrvanju, koji je okupio 304 ponajbolje hrvačice iz 15 zemalja, među kojima iz Azerbejdžana, Bjelorusija....Među sudionicama bile su i članice Hrvačkog kluba Ludbreg, od kojih je Marta Besek osvojila srebrnu medalju u kategoriji do 66 kilograma kod djevojčica, pobjedom protiv Poljakinje te časnim porazom protiv također Poljakinje Natalije Kryjer, u meču u kojem je dominirala i bila bolja.

Iva Gerić je kod kadetkinja u kategoriji do 60 kilograma nesretno ispustila broncu te zauzela peto mjesto u konkurenciji 21 hrvačice. U 1. kolu pobijedila je Francuskinju, od koje je nedavno izgubila u Berlinu, i to tušem u prvoj minuti. U 2. je kolu teško ali zasluženo s 1:0 svladala domaću predstavnicu, a u meču protiv Njemice, objektivno kvalitetnije hrvačice, izgubila je tijesno na bodove.

Drugog dana natjecanje Gerić se borila s poljskom predstavnicom, koju je pobijedila, što joj je donijelo borbu za broncu. Suparnica joj je bila Poljakinja Zofia Polowczyk, od koje je Gerić, na žalost, izgubila, ali 5. mjesto od 21 hrvačice je solidan rezultat.

Na turniru su sudjelovale i olimpijke iz Rija, Njemice Maria Selmaier i Nina Hemmer, koja je bila osvajačica srebra i bronce na europskim seniorskim prvenstvima. S njom je u kategoriji bila ludbreška hrvačica Marta Busija, koja je, iako juniorla nastupila kao seniorka u kategoriji do 53 kilograma i konkurenciji od 18 hrvačica zauzela 9. mjesto.

Busija je u prvoj borbi dobro parirala bjeloruskoj predstavnici, koja je ipak pobijedila. U 2. kolu fenomenalno je pobijedila talijansku predstavnicu tehničkim tušem (10:0), a kasnije je pobijedila na bodove francusku hrvačicu. Slijedećeg dana, u borbama za plasman, nakon prve runde vodila je protiv Poljakinje 6:4, ali je pri kraju ponestalo snage te je zauzela 9. mjesto.

Za Sandru Besek ovo je bio prvi veliki turnir, gdje je u tri borbe skupila isto toliko poraza protiv iskusnijih suparnica iz Češke, Poljske i Njemačke. Ipak, osim borbe protiv kvalitetnije Njemice, Sandra Besek je u kategoriji djevojčlice do 62 kilograma u dvjema borbama skupljala bodove i bila u vodstvu te je mogla izaći kao pobjednica. Ludbreške je hrvačice na ovom turniru vodio trener Ignac Horvat.