Ekipa HK Ludbreg koja je nastupila na međunarodnom turniru u Sesvetskom Kraljevcu Foto: HK Ludbreg

Ludbrežanin Leo Petrić brončani na jakom hrvačkom turniru u Sesvetskom Kraljevcu

| 5.4.2017. u 10:38h | Objavljeno u Sport

U Sesvetskom Kraljevcu održan je vrlo jak međunarodni turnir za mlađe i starije dječake grčko rimskim načinom. Sudjelovalo je 180 hrvača iz 10 država i 30 klubova. Od Ludbrežana su nastupili Leo Petrić i Elvis Oršuš kod starijih te Petar Habrka, Patrik Balija i Florijan Varović kod mlađih dječaka.

Najviše uspjeha imao je Leo Petrić koji se jedini popeo na pobjedničko postolje, osvojivši brončanu medalju. Jedinu borbu izgubio je u polufinalu od bugarskog predstavnika, dok je u ostalim borbama bio uvjerljiv. Već u prvom kolu naletio na bugarskog predstavnika, koji je je bio previsoka prepreka za njega, ali i za sve kasnije suparnike.

Pošto je Bugar došao u finale, Elvis Oršuš je ušao u repesaž gdje je pružio vrlo dobru borbu ali je ipak izgubio od iskusnijeg protivnika iz Hrvatskog Dragovoljca. Patrik Balija te je ispao iz daljnjeg natjecanja.

Petar Habrka nije imao puno izgleda protiv rumunjskog hrvača u prvom kolu. S obzirom da je Rumunj došao do finala, Habrka je dobio priliku u repesažu, međutim i tu je zgubio i ispao iz borbe za medalju.

Florijan Varović pokazao je visoku razinu natjecateljskog duha i borbenosti. Iako najmlađi i najlakši u kategoriji ( sa svojih 29 kg nastupio je u kategoriji do 33 kg), zadao je svom puno iskusnijem i fizički jačem protivniku puno muka, vodio dobrim dijelom borbe te "skupo prodao kožu". 

Na natjecanje je s velikom voljom došao i Neo Varga Jagić, ali ipak zbog velikih glavobolja nažalost morao propustiti ovaj turnir.
Ekipu je vodio trener Ignac Horvat, dok je Krešo Horvat dijelio pravdu na strunjači.

Ekipi je veliku podršku pružio jedan od članova zlatne generacije ludbreških hrvača iz sedamdesetih, Drago Habrka.

U H.K.Ludbreg zahuktala se organizacija mežunarodnog turnira Colluctatio Centrum Mundi 2017- koji će se održati 6. svibnja, a potvrđene su prijave iz 10 stranih zemalja i očekuje se da će na taj dan Ludbreg biti i hrvački centar svijeta.