Ludbreški hrvači na turniru u Sarajevu

Ludbreški hrvači Čurila i Matijević brončani u Sarajevu

| 10.4.2017. u 10:49h | Objavljeno u Sport

Ludbreški hrvači nastupili su na Kupu grada Sarajeva, međunarodnom turniru koji se održao u olimpijskoj dvorani Zetra. Boje kluba branili su Patrik Balija u konkurenciji dječaka, Bruno Bendelja, David Čurila, Leo Petrić i Filip Matijević kod kadeta i Dražen Oršuš kao junior.

Patrik Balija je nakon pobjede u 1. kolu, izgubio sljedeću borbu od dvije godine starijeg borca koji je i ušao u finale te omogućio ludbreškom borcu borbu za broncu. Nažalost, Patrik je u toj borbi bio pomalo indisponiran te izgubio i na kraju zauzeo peto mjesto.

Sva četvorica ludbreških kadeta nastupila su u istoj težinskoj kategoriji, do 60 kg. Dvojica su od njih došla do bronce i to Filip Matijević te David Čurila.

Od Filipa je bolji bio jedino kasniji prvak, borac iz Slatine, dok je od Davida bio bolji samo ukrajinac, koji je u prvom kolu bio koban i za Brunu Bendelju. Zanimljivo je da je u prvom kolu u izjednačenoj borbi, David pobijedio klupskog kolegu Lea Petrića. Dražen Oršuš imao je odličnu borbu protiv protiv domaćeg predstavnika, a izgubo jei nakon velike borbe, nekih neshvatljivih sudačkih odluka i nekoliko vlastitih grešaka.

Hrvače Ludbrega je na ovom turniru vodio trener Ignac Horvat uz asistenciju Sandra Frankola.