Sportski direktor i član uprave KK Grafičar iz Ludbrega Siniša Beser Foto: Krešimir Đurić

Ludbreški Grafičar od Hrvatskog košarkaškog saveza zatražio pomoć za amaterske klubove

| 19.6.2020. u 14:30h | Objavljeno u Sport

Iz Košarkaškog kluba Grafičar iz Ludbrega upućen je dopis na adresu Hrvatskog košarkaškog saveza u kojem se, a s obzirom na trenutačnu situaciju zbog pandemije, predlaže model pomoći amaterskim klubovima. Dopis je potpisao sporski direktor kluba i član uprave KK Grafičar Siniša Beser, a prenosimo ga u cijelosti:

Osvrnut ću se u ime KK Grafičar Ludbreg na aktualnu situaciju i iznijeti prijedlog za narednu sezonu. S obzirom na situaciju gdje smo svi pogođeni Covid krizom u 2020. godini koju ćemo svi osjetiti i u nastavku godine, a moguće je i u 2021. godini, mislim da bi svi trebali pokazati razumijevanja te si pomoći koliko se može da što je moguće bezbolnije izađemo zajedno iz ove teške situacije.

Sve firme su u problemima i sigurno će biti teško dobiti sponzorska sredstva klubovima. Do sada je bilo teško, a sada bude sigurno još teže.  Gradovi su također već sada smanjili sredstva u proračunima za sport i pred nama je vrlo teško i izazovno vrijeme.

S obzirom da je prošla sezona prekinuta pred kraj natjecanja i poništena su sva natjecanja u svim kategorijama, naš je prijedlog kao KK Grafičar da Hrvatski košarkaški savez izađe u susret barem klubovima u amaterskim natjecanjima i pomogne da preživimo i sačuvamo košarku u našim sredinama.

U ionako teškoj situaciji ovo će biti vrlo izazovno vrijeme gdje ćemo se svi boriti da preživimo. Naš je prijedlog da se uplaćene kotizacije, članarine, kazne, troškovi sudaca uplaćeni prema Savezima u sezoni 2019/2020 priznaju kao uplaćene kotizacije i sve ostalo za sezonu 2020/2021, te da se klubovima osigura natjecanje u novoj sezoni bez dodatnih troškova u svim selekcijama.

Sa ovakvim potezom mislim da bi se klubovima uvelike pomoglo i omogućilo koliko toliko normalno funkcioniranje u novoj sezoni. Ovo je vrijeme gdje ćemo se doslovce boriti za preživljavanje i mislim da u tome moramo biti jedinstveni i svi podmetnuti leda za očuvanje košarke i sporta u svim sredinama.

HKS kao glavna organizacija će sigurno lakše potrebna sredstva za održavanje natjecanja namaknuti, kroz pomoć od EU, ministarstva, olimpijskog odbora, sponzora ili sličnoga. A ovim potezom osim što bi pomogli klubovima, zadužilo bi se i sve nas koji smo u klubovima da još jače zapnemo, da se svi zajedno potrudimo preživjeti ovo teško vrijeme, stoji uz ostalu u dopisu kojeg je potpisao sportski direktor i član uprave košarkaškog kluba Grafičar iz Ludbrega Siniša Beser.