Ženska hrvačka reprezentacija Hrvatske Foto: HHS

Ludbreške hrvačice osvojile s reprezentacijom prvo mjesto na jakom turniru u Poreču

Varaždinske vijesti | 13.4.2021. u 12:34h | Objavljeno u Sport

Pod okriljem svjetske hrvačke federacije, u subotu je u Poreču održan velik međunarodni hrvački turnir, na kojem je nastupilo 130 hrvačica i hrvača iz 16 zemalja, od Uzbekistana do Finske. Hrvatska ženska hrvačka reprezentacija ekipno je osvojila prvo mjesto na ovom prestižnom juniorskom UWW turniru Trofej Jadrana, a veliki obol tom uspjehu dale su tri ludbreške hrvačice Iva Gerić, Nina Gerić i Sandra Besek.

Iva Gerić je uvjerljivo osvojila prvo mjesto u kategoriji do 62 kilograma, pobijedivši u finalu srpsku predstavnicu tehničkim tušem (10 bodova razlike), a zapravo je najveći dio posla napravila u borbi prije toga, pobijedivši vrlo dobru Njemicu Chiaru Hirt.

I Nina Gerić je bila prva, u kategoriji do 76 kilograma, a to joj je donijela senzacionalna pobjeda u uzbudljivom finalu protiv srpske protivnice Anđele Prijović i to u borbi u kojoj se na početku činilo kako će pobjeda otići na stranu suparnice koja je krenula furiozno i povela čak 8:0 protiv pomalo rezervirane Nine Gerić. No kako je runda odmicala kraju, Nina je počela preuzimati kontrolu i u završnici prve runde tuširala protivnicu.

Sandra Besek imala je težak ždrijeb, no ipak je osvojila broncu, a u borbama u kojima su suparnice bile bolje, protiv odlične hrvačice Amory Olivie Andrich iz Njemačke i Roberte Luostarinen iz Finske, pokazala je da i s njima može ostvariti povoljniji rezultat te da se odlično razvija i sazrijeva u ozbiljnu hrvačicu.

Uz tri ludbreške hrvačice, u sastavu Hrvatske reprezentacije bile su još Gia Kastelan i Alesia Marcelić (HK Metalac), Veronika Dragaš (HK Petrinja), Petra Horvat (HK Zagreb), Bruna Vancaš (HK Klinča Sela). Reprezentaciju je na turniru vodio glavni trener Pero Panić iz varaždinske Vindije, uz ludbreškog trenera pomoćnika Ignaca Horvata i Adisa Hamzića iz Buja.

Cijela ekipa ostaje tjedan dana na pripremama, gdje će se zajedno s ostalim ekipama spremati za nadolazeća natjecanja, a ekipi će se pridružiti i nekolicina kadetkinja, među kojima je i Marta Besek iz HK Ludbreg.