Iva Gerić zasluženo je osvojila srebrnu medalju Foto: hk ludbreg

Ludbreška hrvačica Iva Gerić srebrna na jakom turniru u Austriji

| 5.2.2018. u 21:10h | Objavljeno u Sport

Čak 188 natjecatelja iz 19 reprezentacija, među kojima i SAD, JAR, Izrael, Španjolska, V.Britanija, Francuska, nastupilo je na jakom UWW turniru FLATZ Open u  u Austriji. U sastavu hrvatske reprezentacije, pod vodstvom Senada Mujagića, nastupile su i članice Hrvačkog kluba Ludbreg.

Iva Gerić je hrvala u kategoriji kadetkinja do 57 kilograma, a Marta Busija među seniorkama do 53 kilograma. Gerić je odlično otvorila turnir, i u prvom kolu uspjela pobijediti tušem Fodi iz Mađarske.

U četvrtfinalu je tijesno, na bodove, svladala francuskinju Hammerle , a u polufinalu, u izuzetno napetoj borbi, Njemicu Przybylak, također na bodove 5:4. Bio je to meč u kojem se Gerić vratila nakon bodovnog zaostatka 1:4 i tako ušla u finale UWW turnira.

U borbi za zlato očekivano se našla Njemica Anastasia Blayvas, koja drži treće mjesto s posljednjeg Svjetskog prvenstva u Ateni i nije dopustila Gerić da ju iznenadi, pa je ludbreška hrvačica zasluženo osvojila drugo mjesto, s tri pobjede i jednim porazom.

Marta Busija nastupila je u jakoj seniorskoj konkurenciji, u kojoj je bila i trostruka svjetska prvakinja Adeline Gray iz SAD-a. U prvoj borbi, protiv Mađarice, odlično je krenula i povela, bila bolja i bliže pobjedi, no na kraju je zbog tehničke greške izgubila u dinamičnoj borbi s puno bodova.

U drugom je meču, protiv američke prvakinje, koja je bila apsolutno superiorna u toj kategoriji, izgubila, a u trećoj je borbi Busija pobijedila domaću hrvačicu tušem, u prvoj minuti borbe. Ekipu su pratili trener Ignac Horvat i Krešo Horvat kao sudac.