Lucky Trail Trakošćan: Više od 500 sretnih trkača na drugom izdanju atraktivne utrke Foto: 3sporta.com

Lucky Trail Trakošćan: Više od 500 sretnih trkača na drugom izdanju atraktivne utrke

VV / 3sporta.com | 25.4.2022. u 19:40h | Objavljeno u Sport

Tmuran po vremenskim uvjetima, ali vedar općom atmosferom iza nas je vikend obilježen najsretnijom i najposebnijom timskom utrkom unutar hrvatskih granica – Lucky Trail. Prva u ovogodišnjem serijalu, utrka u Trakošćanu protekle je subote okupila više od 500 natjecatelja.

Nakon prošlogodišnjeg svibanjskog pilota na istoj lokaciji, može se reći da je Lucky Trail potvrđen kao dobitna kombinacija za sreću i lud provod na trkačkoj stazi. Bolje reći na stazama, jer se ovdje ne radi samo o klasičnoj štafeti, gdje se na istoj stazi izmjenjuju članovi pojedinog tima. Ovdje se tri člana/članice tima izmjenjuju i na tri različite staze, sa zadatkom da svaki od njih istrči sve tri, ali s ugodno provedenim odmorom u međuvremenu u startno-ciljnoj zoni, dok neki drugi član tima odrađuje svoj krug na danoj stazi.

Organizator je nakon prvog izdanja Lucky Traila odlučio dati priliku i manje vještim i manje brzim sudionicima te im priuštio i Lucky Mini Trail. Konkretno, u ovoj kombinaciji timovi trče te iste tri staze, ali svaki član samo jednu od njih. Odlično za početnike.

Staze su iznosile pet, četiri i pol te dva i pol kilometra, a najdulja nazvana Crvena bila je i drukčijeg profila od preostale dvije – Zelene i Plave. Naime, potonje dvije svodile su se na šumske puteljke s ponešto ozbiljnijim usponima jer su smještene na obroncima Ravne gore, u okolici hotela Trakošćan. Crvena staza pak, iako gotovo ravna, obuhvaćala je najprepoznatljiviji predio Trakošćana, a to je šetnica oko jezera, ove godine bez vode.

Ovakav profil utrke svima daje priliku za druženje i dobar provod u startno-ciljnoj zoni te da svaki sudionik provede dovoljno vremena na atraktivnoj lokaciji podno veličanstvenog dvorca Trakošćan, na livadi istoimenog hotela te da navija za preostale članove svojega tima.

- Svi mi u organizacijskom odboru jako smo zadovoljni drugom Lucky Trail Trakošćan utrkom, a po anketi koju smo proveli među sudionicima, naše zadovoljstvo dijele i oni. Na pitanje da ocijene opći dojam utrke, dobili smo ocjenu 4.88 (od mogućih 5). I ovo je pokazatelj koliko su ljudi željni druženja u prirodi i da smo pronašli najbolju formulu za to. Pokazali smo da trčanje ne mora biti isključivo individualni sport i da ovakav oblik trčanja i zabave može privući velik broj sudionika. Lucky Trail je i turistički proizvod, privukli smo ekipe iz svih krajeva Hrvatske, a siguran sam da će iduće godine utrka u Trakošćanu biti i atraktivnija kada se jezero opet napuni – rekao je direktor serijala Zvonimir Mikašek.

- Svi sudionici Lucky Traila Trakošćan ovjenčani su romantičnim šumsko-proljetnim medaljama autora Siniše Marekovića. Trkački paketi, osim dry fit majice, činili su pokloni sponzora – Intersporta i Dvorca Trakošćan, a okrepu su osigurali Hidra, Kala i Ožujsko pivo. Sve se ovo odvijalo u neposrednoj blizini lijepog modernog Hotela Trakošćan koji je bio partner utrke. Utrka ne bi bila izvediva bez pomoći Općine Bednja i TZ Varaždinske županije, kao i tehničke podrške mjerne službe utrka.com. Za sigurnost na stazi pobrinula se Hrvatska gorska služba spašavanja, a događaj je medijski pokrio portal 3sporta.com koji ujedno stoji i iza organizacije utrke - napominju organizatori.

Ova godina u Trakošćanu obilježena je blatom, dok su trkači za dlaku izbjegli i kišu. Ponešto se vidjelo i sunca, ali blato je ono što je pridonijelo potpunom doživljaju ove subote u Zagorju. Bilo je tu mnogo klizanja na stražnjici, a usto i mnogo smijeha te zanimljivih prizora blatnih trkača koji se izmjenjuju u cilju. Što i je cilj ove utrke – stvarati uspomene koje ostaju za cijeli život!

Karavana putuje u Delnice

Sa stvaranjem uspomena nastavlja se već za manje od dva mjeseca na novoj atraktivnoj lokaciji - u Delnicama. Za 2022. godinu osmišljen naime serijal od četiri utrke:
• Lucky Trail Trakošćan – 23. 4. 2022.
• Lucky Trail Delnice – 18. 6. 2022.
• Lucky Trail Papuk – 17. 9. 2022.
• Lucky Trail Nin – 29. 10. 2022.

Više informacija na stranici LUCKY TRAILA.