Lucky Trail Trakošćan: Priprema se posebna utrka na omiljenom izletištu Foto: 3sporta.com

Lucky Trail Trakošćan: Priprema se posebna utrka na omiljenom izletištu

Varaždinske vijesti | 22.2.2020. u 20:21h | Objavljeno u Sport

Lucky Trail Trakošćan naziv je jedne neuobičajene i atraktivne trkačke utrke, koja će se na prostorima Trakošćana održati 17. svibnja ove godine. Format utrke je timski trail maraton, trči se uređenom šetnicom oko trakošćanskog jezera te stazama obronaka Ravne gore. 

- Utrka je timski trail maraton, što ukratko znači da na njoj sudjeluju timovi, a ne pojedinačni trkači. Da bi trčali Lucky Trail morate biti dio tima od tri osobe. Riječ "trail" znači da se trči na stazama u prirodi, daleko od prometa i asfalta, a "maraton" označava ukupnu dužinu koju će istrčati svaki tim - 42 kilometra. Poseban je i način na koji se trči. Naime, dužina koju pretrči svaki član tima je 14 kilometara, no nitko je ne trči "u komadu". Tih 14 kilometara podijeljeno je na tri staze, a članovi tima trče naizmjence i predaju "štafetu" sljedećem članu tima. Ovakav format nije nepoznat u svijetu, a u Hrvatskoj će ovo biti prva takva utrka. Prijave za Lucky Trail Trakošćan su otvorene i već prva dva dana pokazala su velik interes, s gotovo 1000 zainteresiranih trkačica i trkača iz cijele Hrvatske. Želimo ovom utrkom potaknuti razvoj aktivnog turizma na predivnom Trakošćanu, a na velikoj podršci projektu moram zahvaliti upravi Hotela Trakošćan, Dvora Trakošćan i Turističke zajednice Trakošćan - Općina Bednja, - rekao je Zvonimir Mikašek, urednik portala 3sporta.com koji stoji iza organizacije utrke.

Svi koji prate trendove znaju da rekreativno trčanje više nije samo moda, već pokret koji iz godine u godinu raste. Raste i broj utrka, a u zadnjih nekoliko godina očigledan je porast interesa za trail utrke. Sve više trkača želi svoje trčanje povezati s doživljajem prirode, pobjeći iz gradova, od prometa i asfalta. Trkače na Trakošćanu sredinom svibnja čeka trčanje kroz predivnu prirodu, vizure od kojih zastaje dah, ali i druženje, razvijanje timskog duha i odlična zabava. Zainteresirani trkači više informacija o utrci mogu saznati na web stranici utrke Lucky Trail Trakošćan, Facebook stranici Lucky Trail i Facebook eventu.

https://luckytrail.run/
https://www.facebook.com/luckytrailrun/
https://www.facebook.com/events/208931770488097/

trakoscan_timski_trail_3sporta.jpg

Galerija slika