Lucija Pokos u društvu svog trenera Damira Pascuttinija i predsjednika AK Sloboda Ivana Domislovića (desno)

Lucija Pokos najbolja mlađa seniorka u 2015. godini

| 22.11.2015. u 11:11h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović održan je 1. CRO Athletics Gala. Na svečanom ručku u Krašogradu proglašeni su najbolje hrvatske atletičarke i atletičare u 2015. godini, predstavljeni olimpijski kandidati za Rio 2016., te je obilježena 25 godišnjicu održavanja Europskog prvenstva u atletici u Splitu 1990. godine.

Za varaždinski AK Sloboda je bilo posebno važno što je za najbolju mlađu seniorku ove godine proglašena Lucija Pokos, uzorna atletičarka i studentica koja ove godine spada u sam vrh europske atletike i koja postaje ozbiljan kandidat za nastup na OI u Rio i na EP u Amsterdamu. Luciji Pokos je priznanje uručio predsjednik grčkog olimpijskog saveza Konstantinos Panapoulos a svečanosti su nazočili Lucijin trener Damir Pascuttini i predsjednik AK Sloboda Ivan Domislović, dopredsjednik HAS-a.

Hrvatski atletski savez na čelu sa predsjednikom Ivanom Veštićem iz Splita učinili su presedan u povijesti hrvatske atletike. Po prvi puta na jednom mjestu okupljeni su najbolji hrvatski atletičari današnjice na čelu sa Sandrom Perković, Blankom Vlašić, Ivanom Horvatom i drugima ali i najbolji kadeti ,juniori veterani i zaslužni atletski radnici rođeni u ranim godinama prošlog stoljeća.