Lorena Horvat i Lana Skupnjak saznale protivnice na Europskom kadetskom prvenstvu u boksu

| 18.8.2023. u 11:14h | Objavljeno u Sport

Hrvatska reprezentacija od 10 kadeta i 5 kadetkinja, pod vodstvom muškog i ženskog izbornika Gorana Ivezića i Roberta Herića, trenera u Boksačkom klubu Thor iz Bartolovca, te trenera Mladena Šteke, nalazi se u Mariboru gdje se od 15. do 26. ovoga mjeseca održava Europsko kadetsko prvenstvo u boksu.

Mečevi se održavaju u Sportskoj dvorani Leona Štuklja u Mariboru, a prijavljeno je ukupno 385 sportaša (261 boksača i 124 boksačice) u 16 muških i 13 ženskih kategorija iz 30 europskih zemalja.

Za Hrvatsku će na Europskom kadetskom prvenstvu nastupiti i dvije kadetkinje BK Thor iz Bartolovca Lana Skupnjak koja će se natjecati u kategoriji do 64 kilograma i Lorena Horvat, koja će pokušati do odličja u kategoriji do 70 kilograma.

- Idemo korak po korak, cilj je medalja. Djevojke su spremne,treniramo i čekamo mečeve - rekao je trener BK Thora i reprezentacije Robert Herić.

Lana Skupnjak će se u prvom meču boksati protiv Čehinje Ester Dvorske, dok će Lorena Horvat imati za suparnicu Bugarku Nikol Parvanova. Obje će svoje mečeve imati u utorak.

Na lanjskom Europskom kadetskom prvenstvu 2022. u Erzurumu (Turska) Hrvatska je osvojila tri medalje – Lorena Horvat zlato (najmlađa europska prvakinja), te Valeria Šteko i Agata Štajcer (bronce). Lorena Horvat u Mariboru će braniti europsku titulu.