Ljubešćica ovaj vikend domaćin Državnom dvoranskom prvenstvu za streličare Foto: Grebengradski streličari

Ljubešćica ovaj vikend domaćin Državnom dvoranskom prvenstvu za streličare

M.N./Varaždinske vijesti | 9.3.2018. u 10:19h | Objavljeno u Sport

Pred streličarkama i streličarima je najvažniji nastup dvoranske sezone, nastup na Državnom dvoranskom prvenstvu koje se ovaj vikend (10. i 11. ožujka) održava u sportskoj dvorani u Ljubešćici. U subotu i nedjelju nastupit će dvjestotinjak najboljih streličarki i streličara u starijim dobnim kategorijama.

Povjeravanje organizacije ovog zahtjevnog natjecanja od strane Hrvatskog streličarskog saveza, Grebengradskim streličarima, pokazatelj je dosadašnje kvalitete organiziranja streličarskih turnira u kojem je klub iskazao visoke organizatorske standarde. Također, ovo je i priznanje za deset godina uspješnog postojanja ovog kluba čiji su članovi ostavili svoj trag kao kvalitetni natjecatelji.

Natjecanja oba dana počinju u 10 sati kvalifikacijskim nadmetanjima, a u 14 sati počinju pojedinačne borbe. Za medalje se natječu kadeti, juniori, seniori i veterani. U subotu nastupaju streličarke i streličari u zakrivljenom luku (olimpik), standardnom i instiktivnom luku, dok će u nedjelju gađati iz složenog, golog i dugog luka.

Udaljenost od linije gađanja do meta iznosi 18 metara za sve vrste lukova i starosne kategorije.

natjecatelji.jpg