Ljubešćanka Leona Šantek ugodno iznenadila Foto: stk-ljubescica.hr

Ljubešćanka Leona Šantek ugodno iznenadila

| 13.2.2016. u 09:58h | Objavljeno u Sport

U češkom Hodoninu igra se ITTF turnir za juniore i kadete, na kojem Hrvatska nastupa sa sedam predstavnika. Što se pojedinačnog dijela tiče najugodnije iznenađenje priredila je Ljubešćanka Leona Šantek, članica Aquastila iz Duge Rese, koja je bila blizu pobjede, ali je na kraju ipak zaustavljena u osmini finala od treće juniorke Europe Francuskinje Zarif sa 4:3. Bio je to meč pun preokreta, u kojem je hrvatska stolnotenisačica umalo iznenadila veiku favoritkinju.

Šantek je bez većih poteškoća prošla skupinu, u 1. kolu svladala je najbolju Slovenku Pavčnik, u 2. kolu neugodnu Slovakinju Grigelovu, a s Francuskinjom je odigrala sedam setova, Šantek je brzo povela sa 2-0. Ipak, Zarif je uspjela preokrenuti na 3-2, a u šestom setu je imala 10:7 i čak četiri meč lopte. Ništa joj nije bilo dovoljno, Šantek je uspjela šesti set dobiti sa 12:10.

U posljednjem setu Zarif je odlično otvorila, povela 7:0, no Šantek je uspjela izjednačiti na 9:9, nakon čega je promašila dva prijema servisa i Francuskinja je došla do pobjede. S ovom pobjedom Leona Šantek će napraviti veliki skok na juniorskoj rang listi.