Leona Gulija zlatna na Grand Prix Croatia u Samoboru

| 17.1.2017. u 09:48h | Objavljeno u Sport

U Samoboru je održan veliki međunarodni turnir Grand Prix Croatia. Riječ je o jednom od najjačih međunarodnih karate natjecanja u Europi. Ove godine je nastupilo rekordnih 2096 sportaša iz 27 zemalja Europe i svijeta.

Za Karate klub Varaždin nastupili su: Leona Gulija, Dorian Kalajždija, Tibor Kovačić, Lovro Rozman, Luka Salihović, Alen Zagorec, Mateo Jakopanec, Elma Garibović i Enes Garibović.

Leona Gulija nakon četiri vrhunski dobivene borbe osvaja zlatnu medalju u kategoriji učenice -44kg. Veliki uspjeh za Leonu, koja je samo potvrdila svoju kvalitetu i kontinuitet osvajanja medalja na velikim međunarodnim karate natjecanjima.

Elma Garibović izgubila je u 1.kolu od predstavnice Srbije u kategoriji mlađe seniorke -55kg.  Enes Garibović nastupio je u kategoriji seniori open, otvorena kategorija za seniore. Prvo kolo pobjeđuje Makedonca, drugo kolo pobjeđuje Talijana, u trećem kolu pobijeđuje predstavnika Irana. U 4.kolu, u meču pred ulazak u glavno finale, u koje ulaze 4 najbolja borca od 56 prijavljenih boraca, Enes gubi od reprezentativnog kolege Mrvičića rezultatom 1:0, te time završava njegov nastup, jer repasaža nije bilo u toj kategoriji.

Tibor Kovačić, Alen Zagorec, Lovro Rozman, Luka Salihović i Mateo Jakopanec morali su se oprostiti od natjecanja već u 1.kolu u svojim kategorijama.

Dorian Kalajdžija u kategoriji mlađi kadeti -52kg pobjeđuje u 1.kolu predstavnika KK Tempo Zagreb, u drugom kolu pobjeđuje Talijana. U 3.kolu tijesno gubi od predstavnika Bugarske, čime završava njegov nastup na Grand Prix Croatia.

U narednom periodu slijedi Europsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore koje se održava u Sofiji (Bugarska) od 17. do 19.02.2017. Hrvatsku karate reprezentaciju u kategoriji mlađi seniori -84kg predstavljat će član Karate kluba Varaždin Enes Garibović koji brani prošlogodišnju broncu i srebro iz 2015. na Europskom prvenstvu.

Za mlade snage Karate kluba Varaždin slijedi period priprema i treninga za nadolazeća domaća i međunarodna karate natjecanja.