Leon Šantek viceprvak Hrvatske kod mlađih seniora

| 21.1.2019. u 09:13h | Objavljeno u Sport

Na Prvenstvu Hrvatske u stolnom tenisu za mlađe seniorke i seniore nastupilo je pedesetero ponajboljih hrvatskih igrača iz Osijeka, Dugog Sela, Mihovljana, Duge Rese, Čakovca, Varaždina, Vrsara, Pule, Samobora i Zagreba.

Pojedinačno je najbolji bio igrač zagrebačke Mladosti Ivor Ban, drugoplasirani Leon Šantek iz STK Starr, a treće mjesto podijelili su Jakov Jakelić i Marko Vidaček, iz GSTK Zagreb.

Kod mlađih seniorki pojedinačno je slavila kineskinja s hrvatskom putovnicom Sun Jiayi, druga je bila Klara Cakol, a treće Klara Bardač i Hana Arapović, sve iz TIS Zagreb.

U igri parova kod mlađih seniora slavili su Ban i Luka Martinek, drugi su bili Banek i Markotić, dok su treće mjesto dijelili Borovnjak i Jakelić te Vidaček i Mislav Martinek.

Kod mlađih je seniorki u igri parova prvo mjesto pripalo Klari Bardač i Hani Arapović, druge su bile Cakol i Lončarević, a treće Franović i Ilić te Šćepanović i Alviž.

Ljubešćan Leon Šantek, koji već treću godinu nastupa za varaždinski Starr, je osvajanjem titule viceprvaka Hrvatske potvrdio da se nakon duge i neugodne ozljede vratio u sam vrh hrvatskoga stolnog tenisa.

Prvenstvo Hrvatske U-21 u stolnom tenisu organizirao je varaždinski Starr u sklopu projekta Regionalnog stolnoteniskog centra Varaždin, uz potporu Life Class Termi Sveti Martin, Međimurske županije, općine Sveti Martin i grada Varaždina.