Leon Benko (desno) u razgovoru s bivšim trenerom i igračem "krojača" Draženom Besekom Foto: Dražen Novosel

Leon Benko: Ako treba igrat ću za Varaždin

| 31.12.2016. u 10:19h | Objavljeno u Sport

Nekadašnji napadač “krojača”, a sada igrač ljubljanske Olimpije Leon Benko (33) odazvao se pozivu za nedavni tradicionalni susret Starih i Mladih, ali nije imao dozvolu čelništva Olimpije da može i zaigrati, pa je susret pratio uz aut liniju.

- Krivo mi je što nisam mogao zaigrati s bivšim suigračima, s kojima se nisam dugo vidio. To je predivan dan u kojem se okupe brojne generacije kluba - rekao je Benko, koji je zadovoljan angažmanom u Olimpiji.

- Lijepo mi je u Olimpiji. Blizu sam Varaždina i obitelji, sada sam orijentiran samo na klub, a vidjet ćemo što će donijeti budućnost. Imam nekih opcija za odlazak, ali ugovor me veže još godinu i pol, pa ćemo vidjeti što će biti. Najbitnije je da sam zdrav, trudim se da sam što bolji, iako nisam prošao pripreme uoči sezone, ali profesionalac sam i gledam da sam što bolji. Ambicije kluba su prvo mjesto, sada dijelimo prvo mjesto s Mariborom, a prva utakmica u proljeće bit će upravo derbi s Mariborom u gostima. Ekipa je dobra i mislim da se može napraviti rezultat – rekao je Benko.

Prati nastojanja Varaždina da se izbori Druga liga.

- Podrška sam novom projektu koji ide u dobrom smjeru i vidjet ću koliko ću se dugo zadržati u profesionalnom nogometu. Kasnije ću, u razgovoru s ljudima koji će tada biti u klubu, pokušati pomoći Varaždinu na najbolji mogući način. Kao trener se ne vidim, ako treba igrat ću za Varaždin, a ako ne, pomoći mogu u nekim drugim segmentima - zaključio je Benko.