Lana Šebrek Blažotić najbolja natjecateljica na državnom prvenstvu u Kutini

| 26.11.2023. u 14:14h | Objavljeno u Sport

Kutina je jučer bila domaćin prvog natjecanja za kyokushin karate Prvenstvo Hrvatske na kojem su sudjelovali i članovi Karate kluba AIK iz Varaždinskih Toplica.

U brojnoj konkurenciji istaknuli su se u katama i borbama te su osvojili čak osam zlata. U katama su se na postolje kao prvaci popeli Lana Šebrek Blažotić u kadetkinjama, Erik Denac u mlađim učenicima, Laura Medvedec u učenicama, Ema Gluhak u mlađim kadetkinjama i Iva Sakač u mlađim učenicama.

Za odličnu izvedbu kata Laura Medvedec proglašena je najboljom natjecateljicom turnira u katama. Na korak do zlata ostali su Bela Kontrec, Teo Gluhak i Hrvoje Dušak koji su porazima tek u finalu osvojili srebro.

Do trećih mjesta su se izborili Katja Zadravec, Petra Sakač, Anja Malinović i Lea Gluhak. Čak dvanaest medalja u katama za AIK je bio najbolji klupski rezultat svih klubova na turniru.

Nakon službenog otvaranja krenulo je natjecanje u borbama gdje su mladi Topličanci također bili izvrsni. Uz tri zlata osvojili su i četiri srebra te pet bronci.

Izvrsnim nastupima u svojim kategorijama do najsjajnijih odličja došli su Tina Broz u lakoj kategoriji cicibanki čistim pobjedama protiv svojih protivnica iz Kutine i Zaprešića, Ema Gluhak u teškoj kategoriji mlađih kadetkinja gdje je potpuno kontrolirala svoje protivnice bez izgubljenog boda, te najbolja natjecateljica turnira Lana Šebrek Blažotić u lakoj kategoriji kadetkinja.

Nakon početnik borbi s članicama drugih klubova polufinale i finale joj je namijenilo za natjecatelje najteži put, borbe protiv protivnica iz vlastitog kluba.

Odličnim pristupom i sjajnom tehnikom pobjeđuje svoje klupske kolegice, a taktičku zrelost, borbenost i tehniku prepoznali su i suci koji su joj dodijelili nagradu za najbolju natjecateljicu na turniru.

U istoj kategoriji srebro je osvojila odlična Sabina Broz, a do srebra u svojim kategorijama još su stigli Erik Denac, Teo Gluhak i Petra Sakač.

Brončani su bili Josipa Horvat, Elena Hrženjak, Mia Hrženjak, Lea Gluhak, Iva Sakač i Josip Broz.

Mlađe natjecatelje je vodila Lana Šebrek Blažotić, a starije glavni trener Saša Josip Milec.