Ladislav Gregorinčić (lijevo) i Goran Pongračić Foto: Marathon 95

Ladislav Gregorinčić novi predsjednik varaždinskog Trkačkog kluba „Marathon 95“

Varaždinske vijesti | 16.3.2019. u 12:49h | Objavljeno u Sport

Na redovnoj godišnjoj skupštini varaždinskog Trkačkog kluba „Marathon 95“, koja je ove godine bila i izborna, za predsjednika je jednoglasno izabran Ladislav Gregorinčić koji će klub voditi sljedeće četiri godine.

Skupština je održana u petak, 15. ožujka, u prostorijama varaždinskog 4. mjesnog odbora. Za tajnika kluba, koji će iduće godine obilježiti 25. godišnjicu osnutka, ponovno je izabran Krunoslav Borovec. Izabrano je i šestero članova Izvršnog odbora te troje Nadzornog odbora.

Uoči izbora novog vodstva, izvješće je podnio dosadašnji predsjednik Goran Pongračić, koji je klub vodio proteklih osam godina. Istaknuo je sportske i organizacijske rezultate varaždinskih trkača.

U 2018. godini „Marathon 95“ je organizirao nekoliko utrka (Varaždinski polumaraton, Zimski polumaraton, Dravski ultracross) i dvije cross lige (Drava i Ivančica), ponovno pokrenuo Triatlon ligu Aquacity te pomogao drugim udrugama u organizaciji još nekoliko utrka u Varaždinskoj županiji. Na polumaratonima, zbog prepoznate odlične organizacije varaždinskog kluba, povećan je broj sudionika.

„Marathon 95“ prošle je godine imao odlične i sportske rezultate: šesto mjesto u 1. ligi cestovnog trčanja HAS-a, a Andrej Gužvinec pojedinačno je bio peti. Na državnom prvenstvu u maratonu muška ekipa bila je peta, a Goran Pongračić pojedinačno 11. Na državnom prvenstvu na 100 km 63-godišnji Antun Belošević bio je sedmi. Belošević je ostvario i najvrjedniji sportski rezultat kluba – osvojio je broncu na Svjetskom prvenstvu na 100 km u kategoriji trkača starijih od 60 godina. Franjo Korošic bio je brončani na veteranskom Prvenstvu Balkana.

Članovi kluba ponovno su sudjelovali, organiziravši besplatni prijevoz za trkačice i trkače iz Varaždinske županije, na velikoj svjetskoj humanitarnoj utrci „Wings for life“ u Zadru.

Prilikom izvješća o financijskom poslovanju istaknuto je da je klub „u plusu“ te da je nabavljena oprema za elektronsko mjerenje rezultata, što je bilo nužno s obzirom na rastući broj sudionika na utrkama u klupskoj organizaciji.

Novi je predsjednik Ladislav Gregorinčić najavio nastavak organizacije tradicionalnih utrka. Nakon u veljači održanog 3 Zimskog polumaratona, slijede početak 27. Cross lige Drava 28. ožujka, na Uskrsni ponedjeljak 8. Dravski ultracross, Triatlon liga Aquacity u srpnju i kolovozu, potom 22. rujna 25. Varaždinskog polumaraton te u studenom početak 23. Zimske brdske lige Ivančica. S obzirom na vrlo dobre pojedince i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, u klubu očekuju i vrlo dobre rezultate s utrka u Hrvatskoj i inozemstvu, te s državnih prvenstava, a novost će biti nastup na Državnom prvenstvu na 10 kilometara.

– Svim svojim članovima klub će omogućiti da kroz organizirane odlaske na utrke ostvare svoje ambicije u sportskom i društvenom smislu, a u organizaciji utrka i događanja pripomoći ćemo svim zainteresiranim klubovima i udrugama kako bismo dali svoj doprinos širenju sportskog i trkačkog pokreta – najavio je Gregorinčić.