Rade Herceg (lijevo) i Goran Labaš obrazložili tešku situaciju u klubu Foto: Martin Novosel

Goran Labaš: Nitko ne pokazuje interes da pomogne klubu

| 28.10.2015. u 18:05h | Objavljeno u Sport

U prostorijama stadiona NK Varteks održao se sastanak roditelja igrača koji se nalaze u mlađim uzrastima kluba NK Varaždina kojeg je sazvao voditelj klupske Škole nogometa Goran Labaš koji je obavijestio sve prisutne da je klub u velikim financijskim problemima te da mlađe uzrasne kategorije u ovom trenutku nemaju novčana sredstva za nastavak sezone, a ukoliko se ne sakupe sredstva prijete nove suspenzije kluba te novčane kazne.

-Prijete nam suspenzije zbog neplaćanja registracija igrača, neplaćanja sudaca i delegata bez kojih ne možemo nastupati na utakmicama. Sazvali smo roditeljski sastanak na kojem smo zamolili roditelje da nam ranijim plaćanjem članarina pomognu da te dugove možemo pokriti i da možemo ovu polusezoni odigrati do kraja - rekao je Goran Labaš.

Do kraja sezone je potrebno sakupiti nekih 45 tisuća kuna da se pokriju troškovi čime bi se izbjegle suspenzije i kazne od strane HNS-a, a što nakon s obzirom da prošlog petka na zasjedanju Gradskog vijeća nije prošao plan uprave kluba, na čelu s gradonačelnikom Goranom Habušem, za preoblikovanje u sportsko dioničko društvo u klubu nitko ne zna.

-Na žalost, uprave kluba i predsjednika nigdje nema. Ne možemo dobiti predsjednika na telefon, tajnik kluba je dao otkaz, a ostali smo samo ja sa svojih 9 trenera i gospođa Marina Hokman koja vodi knjigovodstvo kluba te tako ja i ona odrađujemo tajničke poslove. Nitko ne pokazuje nikakav interes da pomogne klubu u ovom trenutku - rekao je Labaš.

Na sastanku je bio prisutan i Rade Herceg, trener seniorske momčadi kluba, koji je jedan od 9 trenera kojima klub duguje 235 tisuća kuna neisplaćenih plaća.