Filip Silić

Krenule prijave za međunarodni turnir odbojke na pijesku, nagradni fond 30 tisuća kuna

VV | 14.7.2020. u 12:39h | Objavljeno u Sport

Ljubitelji odbojke na pijesku ove će godine na kupalištu „Drava“ u Varaždinu, na novoizgrađenim terenima odbojke na pijesku, imati prilike gledati vrhunske mečeve odbojke na pijesku. Organizatori turnira Odbojkaški klub Kitro Varaždin i Grad Varaždin organizacijom ove manifestacije po prvi puta ugostit će najbolje pjeskaše i pjeskašice iz Hrvatske i susjednih zemalja koji će se boriti za ukupni nagradni fond od 30 000 kuna.

- Očekuje se sudjelovanje po desetak muških i ženskih ekipa, prijave očekujemo iz Hrvatske, Slovenije i Srbije i bit će to vrlo kvalitetan turnir u odbojci na pijesku, prvi takve vrste i kvalitete u Varaždinu, budući da je prošle godine turnir bio samo u muškoj konkurenciji - rekao je trener OK Kitro Varaždina Ivica Đolonga.

Posljednjeg dana turnira, u nedjelju će se igrati polufinala i finala a u subotu su na rasporedu razigravanja, a ako će biti više prijavljenih parova i petak je predviđen za kvalifikacijske susrete. Ni nagradni fond od 30 tisuća kuna nije zanemariv.

- U Hrvatskoj su samo dva takva turnira, od kojih je jedan u Ičićima a drugi u Varaždinu - naglasio je Đolonga.

Ulaz za posjetitelje bit će besplatan a parovi će se moći prijavljivati do srijede, 29. srpnja.