Leon Benko s obitelji na travnjaku stadiona Varteksa Foto: Krešimir Đurić

Kralj strijelaca Druge HNL, napadač Varaždina Leon Benko, o osvojenom naslovu i plasmanu u Prvu HNL

| 27.5.2019. u 19:30h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Veliki obol povratku prvoligaškog nogometa u Varaždin svojom igrom i golovima dao je napadač Varaždina Leon Benko, najbolji strijelac Druge HNL s 21 golom u sezoni 2018./2019., koja je završila u subotu rezultatski nebitnim gostovanjem varaždinske momčadi kod Sesveta. Budući prvoligaš na tom je susretu osvojio bod.

Zahvaljujući pobjedi u derbi susretu 25. kola nad Šibenikom 3:1 u sjajnoj atmosferi pred oko 9 tisuća gledatelja, u kojoj je Benko ugradio svoja dva gola, Varaždin je kolo prije kraja osigurao naslov prvaka i izravni plasman u Prvu HNL.

- Na kraju je ispala predvidna priča, međutim, nije bilo lako. U prvenstvo smo krenuli jako dobro, ali poslije toga smo pali, došlo je do promjene trenera, međutim, na kraju smo uspjeli ostvariti zacrtani cilj. Uoči proljetnog dijela prvenstva imali smo 5 bodova zaostatka za vodećim Šibenikom, koji je pobjedom u zaostaloj utakmici u Dugopolju mogao pobjeći i na 8 bodova, što se, srećom po nas, nije dogodilo. Od početka sam vjerovao da možemo do titule i to mi je bila vodilja tijekom sezone u kojoj sam dao sve od sebe da uđemo u Prvu ligu, jer kada sam dolazio u momčad Varaždina velika mi je želja bila da zajedno s ekipom pokušam vratiti prvoligaški nogomet u naš grad i presretan sam što smo u tome uspjeli - rekao je Benko.

               Opširnije pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti.....