Krajan: Želim da Varaždin bude zapisan u povijest ako osvojimo Davis Cup Foto: Krešimir Đurić

Krajan: Želim da Varaždin bude zapisan u povijest ako osvojimo Davis Cup

| 20.2.2018. u 13:36h | Objavljeno u Sport

Danas se u 11 sati u salonu Gradske vijećnice Grada Varaždina održalo svečano potpisivanje ugovora o zajedničkoj organizaciji Davis Cup susreta između Hrvatske i Kazahstana, koji će se održati od 6. do 8. travnja u Areni Varaždin. Ugovor o organizaciji tog sportskog događaja potpisali su Ivan Čehok, gradonačelnik Grada Varaždina i izvršni direktor HTS Miroslav Zečić.

- Hrvatski teniski savez je osigurao da karte budu gotovo po simboličnoj cijeni. Dakle, za sva tri dana, za 150 kuna gledati Marina Čilića, koji je treći igrač svijeta, ili Bornu Čorića, koji je u top 50 na svijetu, predvođeni našim Željkom Krajanom na poziciji izbornika, mislim da je to veliki privilegij za građane i ja sam uvjeren da će dvorana biti puna i da ćemo bodriti naše tenisače - rekao je Čehok.

- Siguran sam da ćemo i ovdje pokazati visoku razinu organizacije za mjesec dana kao što smo to pokazali i u Osijeku -  rekao je Zečić.

Samom potpisivanju bio je prisutan i izbornik Davis Cup reprezentacije, Varaždinac Željko Krajan, koji će tako pred domaćom publikom imati priliku ostvariti veliki rezultat plasmanom u poluifinale Davis Cupa.

- To je četvrtfinale najprestižnijeg ekipnog natjecanja u tenisu. Imamo jaku momčad, što smo pokazali i u Osijeku i u finalu 2016. To bi bilo ostvarenje nekog mog dječačkog sna da kao izbornik vodim reprezentaciju u mom gradu gdje sam ostvario svoje prve teniske korake. Bilo bi lijepo da odemo što dalje i da Varaždin bude zapisan u povijest u tom pridonosu ako osvojimo uz malu dozu sreće - rekao je Krajan.

Prisutan je bio i župan Varaždinske županije Radimir Čačić koji je 10 godina bio predsjednik teniskog saveza i za vrijeme čijeg predsjedanje je Hrvatska ostvarila svoj najbolji rezultat u Davis Cupu, osvajanjem te laskave titule 2005. godine.

- Moram reći da sam ponosni vlasnik malog pokala kao predsjednik saveza kada smo osvojili Davis Cup. Žao mi je što nam nije uspjelo 2016. godine. Reprezentacija apsolutno ima snage da uz malo sreće osvoji. Uzmimo u obzir da je samo 13 reprezentacija na svijetu ikada to osvojilo, mi smo bili 12. reprezentacija kojoj je to pošlo za rukom - rekao je Čačić.

Potpisivanju je bio prisutan i član Upravnog odbora HTS-a Krešimir Bubalo.

DSC_7110.JPG

DSC_7115.JPG

DSC_7139.JPG

DSC_7158.JPG

DSC_7119.JPG