Željko Krajan Foto: Martin Novosel

Krajan: Moram zahvaliti Marinu što me danas poštedio živaca

| 8.4.2018. u 18:22h | Objavljeno u Sport

Željko Krajan je odveo hrvatsku Davis Cup reprezentaciju predvođenu Marinom Čilićem do polufinala. Uvjerljivo su svladali ekipu Kazahstana s 3:1, iako je ta pobjeda mogla biti i uvjerljivija da Borna Ćorić nije propustio pobijediti Mikhaila Kukushkina prvog dana i da je par Ivan Dodig i Nikola Mektić jučer uvjerljivije svladao kazahstanski par. Ipak, Marin je svoje susrete odigra na vrhunskoj razini bez izgubljenog seta te su dojmovi oko nastupa reprezentacije nakon tri dana u Areni Varaždin uglavnom pozitivni.

- Moram zahvaliti Marinu što me danas poštedio živaca nakon tih parova jučer i koliko god da sam jučer i danas nemirno spavao pred današnji dan. Vidjeli smo kako Kukushkin može igrati u Davis Cupu u petak. Marinu svaka čast kao i cijeloj ekipi, ali Marinu posebno na ovom meču što je odigrao na ovako visokom nivou kojem je odigrao. Borna je možda bio malo iscrpljen prvi dan, ali sigurno je da smo sve pozitivno izvukli iz ovog vikenda -  rekao je Krajan nakon današnjeg susreta.

Krajanu i Hrvatskoj sada slijedi težak susret protiv SAD-a koji će također igrati kod kuće. Trenutno se još ne zna gdje i na kojoj podlozi će se igrati, ali vjerojatno će i treći puta ove godine igrati na zemlji da umanje as igru sjajnih amerčkih servera Sama Querreyja i Johna Isnera koji igra u životnoj formi.

- Pratili smo s kim igramo i koje su nam kombinacije moguće, ali nismo to još do kraja razriješili. Ipak, smo još bili u meču koji još nismo dobili i ne bi bilo smisla prije nego meč završi da o tome raspravljamo. Čim prije odlučimo, to je bolje za nas da se znamo postaviti i fokusirati i spremiti za taj meč. Imamo nešto vremena, ali ću sad sigurno s igračima razgovarati u sljedećim danima da bi se mogli dogovoriti te bi već sljedeći tjedan mogli odlučiti u kojem gradu na kojoj podlozi - zaključio je Krajan.