Tin Makitan (u sredini) iz Cekina postao je prvak Hrvatske kod seniora u zakrivljenom luku

Kovačić, Makitan, Zorman, Ivica Vugrinec i Černi u Ljubešćici postali prvaci Hrvatske

| 11.3.2018. u 15:15h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U organizaciji novomarofskih Grebengradskih streličara u sportskoj dvorani u Ljubešćici ovog se vikenda održava XLV. državno dvoransko prvenstvo, na kojem sudjeluje dvjestotinjak najboljih streličarki i streličara. Udaljenost od linije gađanja do meta iznosi 18 metara za sve vrste lukova i starosne kategorije.

Jučer su nastupile streličarke i streličari u zakrivljenom luku (olimpik), standardnom i instiktivnom luku, dok danas gađaju iz složenog, golog i dugog luka.

Predstavnici županijskih klubova bili su jučer uspješni, pa je tako prvakinja Hrvatske u zakrivljenom luku kod seniorki postala Tihana Kovačić članica Navaha iz Jalžabeta, dok se kod seniora naslovom prvaka države okitio Tin Makitan iz varaždinskog Cekina.

Adam Gradiščak iz Grebengradskih streličara bio je brončani kod kadeta u zakrivljenom luku, a u istoj je disciplini Cvijetoslav Zorman iz Varaždinskog streličarskog kluba postao prvak Hrvatske u konkurenciji veterana.

u standardnom luku kod veterana tri prva mjesta osvojili su članovi Navaha, pri čemu je zlatni bio Ivica Vugrinec, srebrni Dobroslav Oštrek, a brončani Tomislav Vugrinec.

Lovro Černi iz Grebengradskih streličara postao je prvak Hrvatske kod juniora u zakrivljenom luku, a drugo je mjesto osvojio Anotonio Ritec iz Cekina, dok je u standardnom luku kod kadetkinja zlatna bila Tea Crnčić iz Cekina. Njen klupski kolega Vjekoslav Rutić bio je srebrni kod veterana u standardnom luku.

Povjeravanje organizacije ovog zahtjevnog natjecanja od strane Hrvatskog streličarskog saveza po treći puta novomarofskim Grebengradskim streličarima, pokazatelj je dosadašnje kvalitete organiziranja streličarskih turnira u kojem je klub iskazao visoke organizatorske standarde.

Također, ovo je i priznanje za deset godina uspješnog postojanja ovog kluba čiji su članovi ostavili svoj trag kao kvalitetni natjecatelji.