Kovačević: Žao mi je što nismo postigli gol, ali idemo dalje trenirati i pokušati u sljedećih 7 kola ovo nadoknaditi Foto: Krešimir Đurić

Kovačević: Žao mi je što nismo postigli gol, ali idemo dalje trenirati i pokušati u sljedećih 7 kola ovo nadoknaditi

| 16.4.2023. u 19:47h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varaždina osvojili su danas bod, odigravši na svom stadionu, pred 1 494 gledatelja, protiv Istre 1961 susret bez golova.

Oni koji su pratili taj susret imali su prilike gledati zanimljivu utakmicu kojoj su nedostajali samo golovi jer obje su momčadi imale nekoliko dobrih prilika da dođu do pobjede, ali nepreciznost igrača te raspoloženi golmani krivci su što mreže ostale netaknute.

Varaždin imao 55 posto loptu u svom posjedu,uputio je 7 udaraca prema golu, od kojih 2 u okvir gola, dok su gosti imali 6 udaraca, od kojih su 4 bila u okvir gola.

U 11. minuti Varaždinu je dosuđen kazneni udarac, nakon što je Stanić srušen u kaznenom prostoru gostiju. Dobio je udarac po nozi od Boltama,a sudac Bebek, koji je bio blizu,odmah je pokazao je na bijelu točku.

Nakon VAR provjere utvrđeno je da je u začetku akcije Puclin, a nakon proigravanja Brodića bio u zaleđu pa je poništena odluka o dosuđenom kaznenom udarcu.

U 76. minuti Istra 1961 ostala je s igračem manje na terenu jer je drugu opomenu, a nakon prekršaja nad Piljem na dvadesetak metara od gola dobio Iure Iovu. Prvu opomenu Iovu je dobio u 45. minuti, zbog prekršaja nad Drožđekom, koji je bio u prodoru po lijevoj strani.

Iako su imali igrača više nogometaši Varaždina do kraja susreta nisu uspjeli stvoriti opasniju situaciju pred golom gostiju i utakmica je završila početnim rezultatom.

- Ostaje žal što nismo osvojili tri boda, iako su svi vidjeli da smo htjeli pobijediti dobru momčad Istru 1961. Ušli smo dobro u utakmicu, prvih 25 minuta radili smo pritisak, iz čega je došao jedanaesterac, koji zbog par centimetara našeg igrača u zaleđu na kraju na žalost nije dosuđen. Nakon toga vidjelo se da Istra zna igrati, stajali su dobro na terenu, a mi više nismo mogli raditi pritisak i imali smo malih problema, ali opet pred kraj prvog poluvremena imali smo dosta situacija koje nismo realizirali. U drugom smo poluvremenu dominirali, stiskali Istru 1961,ali na žalost nismo uspjeli postići pogodak. Šanse koje smo napravili bile su uglavnom iz prekida, iz slobodnih udaraca te dva kornera,no Istra 1961 se dobro obranila i završilo je bez golova. Žao mi je prije svega zbog mojih igrača i navijača jer imali smo zaista predivnu publiku, posebno u drugom poluvremenu, kada su nas oni nosili i svi smo željeli postići pogodak, ali danas nismo uspjeli. Idemo dalje trenirati i u sljedećih sedam kola to negdje nadoknaditi - rekao je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević, analizirajući današnje nadmetanje s Istrom 1961.

- Drugo poluvrijeme Istra 1961 se dobro branila, a teško je doći u priliku kada deset igrača stoji u i oko šesnaesterca. Nedostajali su možda precizniji udarci izvana i možda malo bolji centaršutevi. Dobro smo kombinirali do šesnaesterca. ali nedostajao je zadnji dodir da se postigne pogodak. Izmjene koje su ušle dobro su odradile svoj posao, ali na žalost nismo uspjeli postići pogodak - rekao je trener Varaždina.