Kovačević: Žalostan sam, očito moramo naučiti prelomiti takve utakmice u svoju korist Foto: Krešimir Đurić

Kovačević: Žalostan sam, očito moramo naučiti prelomiti takve utakmice u svoju korist

| 21.8.2022. u 00:16h | Objavljeno u Sport

Nakon boda u prošlom kolu u Osijeku, momčad Varaždina osvojila bod i u susretu 6. kola SuperSport HNL, odigravši jučer na svom terenu, pred 2 632 gledatelja, sa sastavom Šibenika 2:2.

Bio je to susret u kojem je Varaždin imao 58 posto loptu u svom posjedu, uputio 3 udarca u okvir gola i 10 udaraca prema golu, dok su gosti imali 7 udaraca u okvir gola i 10 prema golu.

U kornerima je bilo 9:3 za Šibenik. Oba je gola za Varaždin postigao Michele Šego, u 29. i 50 minuti, dok su strijelci za Šibenik bili Duje Čop u 24. i Ivan Delić iz kaznenog udarca, kojeg je sam zaradio, u 69. minuti nadmetanja.

- Žalostan sam, posebno zbog drugog poluvremena. Imali smo nevjerojatno puno problema pred ovaj susret. Uz dvije teške ozljede Postonjskog i Karabatića, nadovezale su se ozljede Herrere i Joze Stanića,dok Posavec još nije spreman. Vidjelo se to u prvom poluvremenu,bez ovih igrača još smo mlađa ekipa i opet smo bili u grču, slično kao i na susretu sa Slaven Belupom. Znali smo da imamo i problema u visini, svaki njihov centaršut i aut bili su nam veliki problem. Hvala Bogu da smo uspjeli izjednačiti kada smo već primili gol, a moram priznati da sam posljednjih 5 minuta molio Boga da prvo poluvrijeme završi neriješeno. Znali smo da na poluvremenu moramo nešto mijenjati i to smo učinili. Promijenili smo sustav, uveli smo dva svježa igrača i u drugom smo poluvremenu bili onakvi kakvi bi htjeli biti od početka susreta. Odmah smo zasluženo postigli drugi gol, euro golom Šege. Očigledno moramo naučiti prelomiti takve utakmice u svoju korist jer imali smo situacije za postizanje pogotka. Dva puta smo pogađali okvir gola, ali lopta nije htjela u gol i na kraju prvi ulazak Šibenika u drugom dijelu naš šesnaesterac rezultirao je kaznenim udarcem. Poslije tog izjednačenja sve ispočetka, otvorena utakmica s obje strane, htjeli smo dati treći gol. a moram priznati da je i Šibenik imao priliku i kada se sve sagleda rezultat je realan. Suđenje ne bi htio komentirati kao ni intenzitete prekršaja u kaznenim prostorima - rekao je nakon susreta trener Varaždina Mario Kovačević.