Kovačević: Vrijeme je da koji bod osvojimo u gostima, iako cijenimo i poštujemo Šibenik

| 28.10.2022. u 09:05h | Objavljeno u Sport

- Vrijeme je da koji bod osvojimo u gostima, na posljednja tri susreta nismo, iako cijenimo i poštujemo Šibenik. Dobra su i tvrda momčad, ne gube u gostima, znamo kako je na Šubićevcu, oduvijek su bili domaćinska ekipa,znamo njihove vrline i pripremit ćemo se dobro. morat ćemo biti na maksimumu ako želimo išta napraviti dole. Šibenik prima malo golova, najmanje u prvenstvu, s njima smo odigrali dobru prvu utakmicu u Varaždinu, koja je završila 2:2 i to im je jedina utakmica u kojoj su primili dva gola. Nadam se da ćemo opet biti efikasni i ako ćemo biti takvi normalno je da se nadam bodovima - rekao je u najavi večerašnje utakmice sa Šibenikom na Šubićevcu u sklopu 15. kola SuperSport HNL trener momčadi  Varaždina Mario Kovačević.

U odnosu na prvi susret u Varaždinu Šibenik ima novog trenera Maria Cvitanovića.

- Promijenio je i sustav, jer su do sada postizali malo golova, ali i dalje su tvrda ekipa, u gostima su obje utakmice odigrali neriješeno. I dalje je to ista ekipa, ne može trener nakon tjedan - dva sada nešto puno napraviti. Sigurno je da će Mario pokušati da budu efikasniji već od naše utakmice. Analizirali smo posljednje tri utakmice koje je Mario vodio, pokušavaju, žele više igrati nego do sada, dobra su ekipa, posebno kod kuće, na Šubićevcu - rekao je Kovačević.

U svlačionici ima bolju situaciji nego što je bila pred utakmicu s Osijekom. 

- Nema više viroza, tako da su se oporavili Teklić, Jozo Stanić i Puclin. Još nas malo muče ozljede, iako je svakim danom sve bolje. Vidjet ćemo kakva će biti situacija s Ba, kojeg ni protiv Osijeka nismo mogli koristiti svih 90 minuta, Pellumbi je u boljem stanju nego što je bio, a Šego, Katanec, Banovec, Vugrinec i Urata nisu još spremni i neće konkurirati za nadmetanje sa Šibenikom - zaključio je Kovačević.

Susret između Šibenika i Varaždina igrati će se na stadionu Šubićevac od 18 sati.

Sudac će biti Ante Čulina iz Zagreba, pomagat će mu Vedran Đurak iz Svetog Ivana Zeline i Jerko Crnčić iz Vrbovca, dok će četvrti sudac biti Goran Pečarić iz Zagreba.

VAR sudac bit će Marin Vidulin iz Kanfanara, a asistirat će mu Robi Kezele iz Rijeke.